Egészség

Az orvos azt tanácsolta neki, hogy minden nap végezzen néhány egyszerű szemgyakorlatot. Ez működik!

Amikor az izmokra gondolunk, az első gondolatunk a bicepsz, tricepsz, hasizom… Senki sem gondol a szem izmaira, pedig azokat ugyanúgy edzeni kell, mint a test többi részét. Egyszerű – képzeljük el, hogy néz ki a hasunk edzés nélkül, és hogy néz ki egy hónap rendszeres edzés után 🙂 Ugyanez történik a látással is, edzenünk kell, hogy hatékonyan működjön. Elmondjuk, hogyan kell ezt csinálni!

Ha számítógép előtt dolgozik, mindenképpen tartson szüneteket!

Különben is, nem csak a számítógépnél! Naponta többször is szakítsa meg a kapcsolatot a számítógéppel vagy a telefonnal, és pihentesse a szemét. Ugye tudja, hogy a zöld segít a szemnek a pihenésben?

Vegye le a szemüvegét!

Ha nincsenek komoly látásproblémái, ez a gyakorlat tökéletes lesz, mert munkára kényszeríti a szemet. Vegye le a szemüvegét, és próbáljon meg egy kiválasztott tárgyra fókuszálni.

Melegítse be a kezét!

Melegítse fel a kezét úgy, hogy erőteljesen összedörzsöli, és 15 másodpercre a szemére helyezi. Ez is ellazítja a szemet.

Mikor nem tud egy pillanatra sem elszakadni a számítógéptől, és amikor úgy érzi, hogy a szemei már eleget kaptak?

Csak nézzen a távolba! A szemizmok kapnak egy kis levegőt.

A-vitamin

Répa, répa, és még egyszer répa! Ezekben van a legtöbb A-vitamin, ami szükséges ahhoz, hogy a szemünk jó formában maradjon. Olívaolajjal salátákhoz is adhatjuk, hogy fokozzuk a hatást.

Öblítse ki a szemét langyos vízzel

Előfordul, hogy száraznak érzi a szemét? Öblítse ki langyos vízzel – az irritáció megszűnik 🙂

Gyakoroljon, gyakoroljon, és gyakoroljon még többet!

Tegye a kezét az egyik szemére, majd mozgassa az óramutató járásával megegyező irányban. Váltson irányt, és végezze a másik irányba. Ismételje meg mindkét szemén.

Rajzoljon nyolcasokat!

Rajzoljon egy nyolcast a levegőben az ujjával, de a szemével kövesse azt.

Végül fejezd be egyszerű gyakorlatokkal, ahol a szem felfelé, lefelé és oldalra mozog. Töltsön csak napi néhány percet a gyakorlással, és élvezze a látását.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.