Egészség

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy EZ a szokás nem csak nem higiénikus, de egyenesen veszélyes lehet az egészségre!

Az elmúlt 10 évben egyre jobban ragaszkodtunk a mobiltelefonunkhoz. A zsebünkben elférő számítógépet nem meglepő, hogy nehéz elengedni, egyesek még a vécére is magukkal viszik a telefonjukat. Ez higiéniátlannak tűnhet (és az is), de ugyanúgy felfogható, mintha újságot vinnénk magunkkal.

Az orvosoknak azonban elég meggyőző érveik vannak arra, hogy ez nem csak nem higiénikus, hanem egyenesen veszélyes az egészségre.

Olvasson tovább, hogy megtudja, miért.

A telefont a vécére vinni gyors módja annak, hogy megbetegedjen. Nem titok, hogy a mosdók tele vannak baktériumokkal és kórokozókkal – amelyek többsége az ürülékből származik. Még ha gyakran takarítja is, a vécé tele van velük. A nyilvános vécékről nem is beszélve.

Másképp fogalmazva, minden fürdőszoba a baktériumok és mikrobák aknamezeje. Ez az egyik oka annak, hogy gyerekkora óta arra tanítják, hogy a WC használata után mosson kezet. Ezek a baktériumok könnyen átkerülhetnek a telefonunkra, onnan pedig a kezünkre és az arcunkra. Egy tanulmány szerint több baktérium található a telefonunk képernyőjén, mint a vécéülőkén! Most gondoljon bele, milyen gyakran viszi az arcához a telefonját, vagy érinti meg a telefonját, majd vakarja meg az arcát.

A legtöbb ilyen baktérium komoly fertőzésekhez vezethet olyan vírusoktól, mint a kólibaktérium vagy a mindig népszerű gyomorhurut. Ezek a vírusok nagy fertőzésveszéllyel járnak. Nem számít, milyen gyakran takarítja a mosdót, a telefonját amúgy sem szabad magával vinnie. Amikor lehúzza a WC-t, a víz szétfröccsen, és akár 2 méteres távolságba is spriccelhet! Ezért ne feledje mindig becsukni a fedelet, mielőtt megnyomná a gombot.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.