Szépség

Barna foltok bárhol – ezekkel az otthoni jogorvoslatokkal biztosan elhalványíthatja őket

Újabb bejegyzéssel tértem vissza, és ma arról beszélnénk, hogyan lehet eltávolítani a barna foltokat a kezén. A barna foltokat öregségi foltoknak is nevezik, amelyeket általában a melanocitáknak nevezett sejtek termelésének növekedése okoz, ami a bőr melaninszintjének növekedéséhez vezet. Ezek a barna foltok nem fájdalmasak, de biztosan nem néznek ki jól.

A barna foltok bárhol előfordulhatnak az arcon, nyakon, kézen, vállon stb. Genetikai tényezők, napozás vagy a bőr öregedése miatt növekszik. Bár a barna foltoktól való teljes megszabadulás sok erőfeszítést igényel, ezekkel az otthoni jogorvoslatokkal biztosan elhalványíthatja őket.

Nézze meg, hogyan távolíthatja el a barna foltokat a kezén.

1) Citromlé kezelés:

A citromban lévő természetes fehérítő tulajdonságoknak köszönhetően könnyen eltávolíthatja a barna foltokat a kezeken. Vegyen egy citromot, és vágja félbe. Most facsarja ki a levét, és vigye fel a kezén lévő barna foltokra. Hagyja megszáradni, majd öblítse le hideg vízzel. Egy másik módja a barna foltok eltüntetésének, ha olívaolajat és citromlevet összekeverünk, és a kezünkre kenjük. Később öblítse le hideg vízzel.

2) Aloe Vera:

Az aloe vera gél természetes savakat tartalmaz, amelyek segítik a bőr regenerálódását. Gyógyító tulajdonságai miatt is segíthet a barna foltok könnyű elhalványításában. Kanalazzon ki egy kevés friss aloe vera gélt, és vigye fel a barna foltokra. Hagyja hatni legalább egy órán át, majd mossa le hideg vízzel. Ha nem aloe vera gél, akkor aloe vera levet is alkalmazhat.

3) Kurkuma kezelés:

A kurkuma természetes bőrfehérítő, amely segít a barna foltok könnyű elhalványításában. Emellett előnyösnek bizonyul a ragyogó és fényes bőr elősegítésében. Ahhoz, hogy pasztát készítsen, vegyen egy kis kurkuma port, és adjon hozzá tejet vagy vizet. Készítsen sűrű pasztát, és vigye fel a barna foltokra. Száradás után mossa le. A tej tejsavat tartalmaz, amely segít tovább világosítani a barna foltokat a kézen.

4) Olívaolajos masszázs:

Az olívaolaj használata egy másik egyszerű módja annak, hogy megszabadulj a barna foltoktól a kézen. Vegyen egy kis olívaolajat, és melegítse fel.. Ellenőrizze, hogy nem túl forró-e, és jól masszírozza be a kezét. Várja meg, amíg teljesen felszívódik, majd langyos vízzel mossa le a maradékot. Mivel nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, nagy szerepet játszik a kezén lévő barna foltok világosításában.

5) Szantálfa por:

A szantálfa por öregedésgátló tulajdonságokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a bőrön lévő hiperpigmentáció csökkentésében. Nagy erőfeszítés nélkül hatékonyan világosítja a barna foltokat a kézen. Vegyen két kanál szantálfa port, és keverjen hozzá egy kis citromlevet és rózsavizet. Keverje össze, és készítsen sűrű pasztát. Vigye fel a barna foltokra, és ha megszáradt, öblítse le.

6) Sima joghurt:

Az egyik legegyszerűbb, mégis hatékony módja a kezeken lévő öregségi foltok kezelésének a natúr joghurt alkalmazása. A joghurtban található jó baktériumok segítségével könnyen lebontható a melanin. Masszírozhatja a kezét sima joghurttal, vagy egyszerűen adjon hozzá egy kis aloe vera gélt sima joghurthoz, majd kenje a kezére. Öblítse le sima vízzel.

7) Ricinusolaj:

A ricinusolaj antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítségével a kezeken lévő barna foltok könnyen kivilágosodhatnak. Emellett tápláló hatású anyagot is tartalmaz, amely mélyen hidratálja és ápolja a bőrt. A barna foltok elhalványítása érdekében rendszeresen kenje be ricinusolajjal. Hagyja rajta egy éjszakán át, majd mossa le hideg vízzel.

8) Burgonya és méz:

A burgonya természetes fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a ragyogó bőr elérésében. Segít a kezeken lévő barna foltok kezelésében is. A méz természetes nedvesítőanyagokat tartalmaz, amelyek hidratálják és táplálják a bőrt. Reszeljünk le egy kis burgonyát, és keverjünk hozzá egy kis mézet. Vigye fel a barna foltokra, és hagyja rajta egy ideig. Mossa le hideg vízzel.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.