Egészség, Recept

Biztos rosszul főzöd a kukoricát!

A főtt kukorica egy népszerű és tápláló élelmiszer, amely számos jótékony hatással rendelkezik. A kukorica gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek segítenek megelőzni a székrekedést, csökkentik a koleszterinszintet, erősítik az immunrendszert és védik a sejteket a károsodástól. A főtt kukorica emellett magas víztartalmú, ami hidratálja a testet és elősegíti a méreganyagok kiürülését. A főtt kukorica fogyasztása tehát hozzájárul egészségünk javításához és jólétünk növeléséhez. És nem utolsó sorban finom is, főleg ha így készítjük el:

Itt olvashatók a lépésről-lépésre követhető utasítások.

1- Először távolítsd el a leveleket a csövekről, és áztasd be 1-2 órára vízbe. A magok sokkal puhábbak lesznek.
2- Forrald fel a vizet, és csak ezután tedd bele a kukoricát.
3- Adj egy kis vajat a fazékba. Ne azonnal sózd meg a vizet, hanem csak öt perccel a forrás vége előtt, hogy a szemek puhák maradjanak.
4- Főzd a kukoricát 20 percig.
5- Szűrd le a vizet, fedd le az edényt, és tekerd be egy törülközőbe. Hagyd így további 20 percig.

Mindenféleképpen próbáld ki ezt a módszert!