Egészség

Citromos szódabikarbóna tisztítókúra

A szódabikarbónát a legtöbben emésztési zavarok kezelésére használják, jót tehet a gyomornak és a nyelőcsőnek, de sokan tisztítószerként is használják.

Mi az a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna a nátrium és a bikarbonát természetes vegyülete. Magas pH-értékkel rendelkezik, és kémiai reakciók során szén-dioxidot szabadít fel, hogy semlegesítse a savakat. Természetes módon fordul elő a földön és az emberi szervezetben.

A bikarbonátok a nyálban és a májban találhatók, és fontos szerepet játszanak a sav-bázis egyensúlyban.

Mivel a savak semlegesítésekor szén-dioxid keletkezik, a magas savszint, a savas felböfögés és a gyomorégés kezelésére is használható.

A szódabikarbóna pozitív hatásai

Savas reflux, gyomorégés

A legtöbb szintetikus készítménnyel ellentétben a citromos szódabikarbóna természetes savsemlegesítő, amely nem tartalmaz mesterséges összetevőket, mégis hatékony lehet gyomorégés és gyomorfájás esetén.

Lúgosítja a szervezetet

A citrom és a szódabikarbóna egyaránt lúgosító hatású, és ha együtt használjuk, még lúgosítóbb hatást érhetünk el. Segít fenntartani a megfelelő pH-egyensúlyt a szervezetben, és eltávolítja a méreganyagokat.

Tisztítja a szervezetet

A szódabikarbóna tisztítja a szervezetet és a májat, míg a citrom természetes módon C-vitaminnal, káliummal és más antioxidánsokkal látja el a szervezetet.

Nagyon fontos, hogy mindig éhgyomorra igyuk a citromos szódabikarbónás vizet. Akár 2 hétig is iható naponta. Ne vigyük túlzásba, mert a túl sok szódabikarbóna lúgosodást okozhat. Magas vérnyomásban és szívbetegségben szenvedő betegek ne szedjék.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.