Ha cukrot tesz a serpenyőbe, akkor valami hihetetlen dolgot érhet el, amit csak a szakácsok szoktak. Fedje fel séfként tehetségét, és ültesse át a gyakorlatba ezt a meglepő trükköt.
Cukor a serpenyőben: a séfek trükkje
Mostantól karamellt készíthet, amely minden desszert vagy ital receptjének elengedhetetlen kiegészítője.
Ahhoz, hogy úgy készítsen karamellt, mint egy séf, kövesse az alábbi lépéseket:
Készítse elő a porcukrot és a vizet;
Szükséged lesz egy kis citromlére, hogy megakadályozd a kristályok kialakulását;
Készítsen elő egy közepes méretű lábast, és adja hozzá a cukrot és a vizet;
Keverje jól össze, amíg a cukor fel nem oldódik;
Adjon hozzá egy kis citromlevet, ha szeretné és ha szükséges;
Tegye a serpenyőt közepes lángra és karamellizálja;
Ne keverje, mert akkor kristályok képződnek;
Óvatosan rázza meg a serpenyőt, hogy karamellizálódjon;
Várjon körülbelül tizenöt percet, és sűrű, sötét folyadékot kell látnia;
Ha a színe megváltozott, vegye le a serpenyőt a tűzről, és tegye a karamellt egy üveg- vagy rozsdamentes acéltartályba;
Soha ne nyúljon a karamellhez kézzel, mert megégetheti magát.
Hogyan készíthet karamellel díszítéseket?
Az alábbi lépéseket pontosan kövesse ehhez:
Készítsen elő egy kis lábast, egy fakanalat és egy vágódeszkát;
Szerezzen be néhány szilikonformát, például csillagokat vagy virágokat;
Készítse el a karamellt, és öntse a deszkára mintákban;
Várja meg, amíg megszilárdul, de a formákba is öntheti.