Háztartás, Tippek

Jobb, mint a bolti: a nő megmutatja, hogyan készítsen tükör-tisztító spray-t

Egy nő megosztotta, hogyan lehet a tükröket és az üveget megtisztítani a foltoktól és fényessé tenni olyan rögtönzött eszközök segítségével, amelyek szinte mindenkinél megtalálhatóak otthon.

A tükrök tisztán tartása igazi rémálom lehet. Rengeteg haj-, bőrápoló- és sminktermék kerül rájuk, ami beszennyezheti a felületet, és még ha csak arra használjuk a tükröt, hogy ellenőrizzük a ruhánkat, mielőtt kilépünk a házból, a por akkor is gondot okozhat.

Egy nő azonban megtalálta a tükrök tisztításának egyszerű módját, és azt, hogy fényesek maradjanak. Ráadásul a felületen lévő csíkokkal sem kell megküzdeni, és talán még a boltba sem kell elmenni, hiszen sokaknál már otthon vannak a szükséges eszközök.

Hogyan tartsuk teljesen tisztán beépített szekrényeink nagy tükörfelületét?

Mindössze annyit kell tennie, hogy fog egy szórófejes flakont, és egy pohár (250 ml) vizet, két evőkanál fehér ecetet és két evőkanál háztartási alkoholt tölt bele. Citromolajat is adhat a keverékhez, hogy frissítő illatot adjon a tisztítószeres spray-jének, de ez „opcionális”.

A keveréket fújja egy tükörre, majd egy ronggyal törölje le.

Ez az erőteljes keverék ízig-vérig feloldja a szennyeződéseket. Az alkoholnak köszönhetően gyorsan megszárad, így a tükrök csíkmentes fényt kapnak.