Recept

Egy barátom megtanította, hogyan kell zöld sót készíteni hagymával, már nem használok sima sót.

Ahhoz, hogy sok étel íze érdekesebb és élénkebb legyen, segít a szokatlan zöld só, amelyet zöldhagyma alapokon készítenek. Az ilyen só csodálatos kiegészítője lesz a salátáknak, meleg ételeknek és köreteknek.

Az aromás zöld só elkészítése nagyon egyszerű: egy turmixgép táljába tegyen 100 gramm zöldhagymát, 5 gerezd fokhagymát és 200 gramm sót.

Keverje simára a hozzávalókat a turmixgépben. Terítsük vékony rétegben sütőpapírra a készítményt, és alacsony hőmérsékleten, a sütőben szárítsuk meg.

A szárított zöld sódarabokat a turmixgép táljában őrölje porrá.

Tárolja a zöld sót fedeles üvegekben.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.