Kert

Elemi tippek, amelyeket követve nagyon nagy hagymafejek bőséges termését lehet elérni

Ahhoz, hogy jó őszi hagymatermésünk legyen, a hagymát tavasszal helyesen kell kezelnünk és elültetnünk. Néhány egyszerű tippel sokkal több termést érhet el drága műtrágya nélkül.

Az első fontos szabály, hogy csak akkor szabad hagymát vetni, amikor jó az idő, mivel a fagyok az egész termést elpusztíthatják. A hagymáknak kicsiknek kell lenniük, és nem lehetnek nagyobbak 1 cm-nél.

Az ágyást egy héttel az újhagyma elültetése előtt készítsük elő. Ehhez juttasson komposztot a talajba, négyzetméterenként 1 vödör komposztot. Az ültetés előtt kezelje a hagymamagokat fahamuval. Ez a kezelés segít megvédeni az ültetési anyagot a betegségektől és kártevőktől, valamint bőséges és nagy termést eredményez. A hatékony kezelés elkészítéséhez 100 g fahamu két liter vízben hígítva. Miután a hamuoldat 1 órán keresztül áztatta magát, 10 percig öntsük a vetőhagymára.

Ültesse a hagymát körülbelül 5 cm mély barázdákba. A barázdák közötti távolságnak körülbelül 15 cm-nek kell lennie. A hagymákat egymástól körülbelül 7 cm távolságra ültessük el.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.