Háztartás, Tippek

Elment és soha többé nem jön vissza: 2 legjobb népi jogorvoslat a hangyák elűzésére otthon

A hangyáknak sokféle formája van. A kis vörös fáraóhangyák általában otthonokban találhatók. Veszélyesek, mert megrontják az ételt, különböző fertőzéseket hordoznak, és fészket raknak a falakban. Egyes hangyák fájdalmasan csíphetnek is. Ezért ha ilyen rovarok vannak otthon, nincs vesztegetni való idő – minél hamarabb cselekednie kell, hogy megakadályozza a hangyák még nagyobb számban való elszaporodását.

Ha egyszerű módon szeretne megszabadulni a hangyáktól, akkor a következő módszert alkalmazhatja

Ehhez a módszerhez mindössze két összetevőre – kölesre és szódabikarbónára – lesz szükség. Néhány evőkanál mosatlan kölest kell egy kis mély tálba önteni, és hozzáadni egy evőkanál szódabikarbónát. Keverje jól össze, és öntse ki azokra a helyekre, ahol leggyakrabban lát hangyákat.

Egy másik módszer, amellyel megszabadulhat a hangyáktól egy házban vagy lakásban

Ehhez a módszerhez egy teáskanál porcukrot kell összekeverni egy teáskanál bórsavval. Keverje össze jól. Ezután adjon hozzá egy kevés forró vizet, és addig keverje, amíg az állaga sűrű lekvárra hasonlít. Ezután a keveréket kis edényekbe, például befőttesüvegek fedelébe lehet helyezni, és a hangyák leggyakoribb tartózkodási helyének közelébe tenni.

Érdemes azonban ébernek lenni és figyelni a háziállatokat, mert számukra is veszélyes lehet egy ilyen szer. Ezért jobb, ha a tárolót valamivel letakarjuk, és csak apró lyukakat hagyunk a hangyáknak, hogy átjussanak rajta.

A hangyák szeretik az édes és fehérjetartalmú termékeket – a húst és mindent, ami fehérjét tartalmaz. Ugyanakkor nem szeretik a tisztaságot.

A közönséges tiszta fertőtlenített felületet elriasztja őket. Általában, ha a lekvár nyitva marad, vagy a méz nyitva marad, vagy szétszóródott a cukor vagy a morzsa, akkor a hangyák szaporodnak. Nem szeretik a tisztaságot.

A hangyáktól való átfogó megszabadulás érdekében, ha lehetséges, profi céget kell hívni, amely felméri a probléma mértékét és bizonyos lépéseket tesz. De maga is tehet valamit.

Vannak bizonyos, háztartási használatra szánt szerek. Az ilyen szereket azonban soha nem szabad szupermarketekben vásárolni. Érdemes csak olyan szaküzletekben vagy online áruházakban vásárolni őket, amelyek közvetlenül ilyen termékek értékesítésével foglalkoznak.

A hangyákat a bors, a babérlevél, az illóolajok illata is elriasztja.