Egészség

EZ A 3 ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ KEVERÉK JAVÍTJA A LÁTÁST ÉS TISZTÍTJA A MÁJAT

Könnyű és egyszerű!

A házi zöldség- gyümölcslé azon kevés dolgok egyike, amely valóban egészséges. A zöldség és gyümölcsléfőzés megfizethető megoldás, és időtakarékos megoldásként szolgál, segít több gyümölcsöt és zöldséget beépíteni az étrendbe, és hasznosítani a megmaradt terményeket. Amennyiben csökkenti a természetes cukrok és kalóriák bevitelét a gyümölcslé receptek során, a zöldséglevek nagyszerű gyulladáscsökkentő előnyökkel járnak.

Az alábbiakban egy egyszerű receptet mutatunk, egy népszerű venezuelai gyümölcs-zöldség-keveréket, a „3 az 1-ben zöldség-gyümölcslé” – egy finom, egészséges, gyulladáscsökkentő keverék narancsból, céklából és sárgarépából!

  • 4 narancs
  • 1 cékla
  • 2 sárgarépa

Mossuk meg és hámozzuk meg a hozzávalókat.
Tegyük őket egy gyümölcscentrifugába, és kapjuk meg a levüket. Alternatívaként turmixgépben is pürésíthetjük őket.
Adjon hozzá természetes édesítőszert, például mézet vagy steviát, ha kívánja.

A narancs, a cékla és a sárgarépa gyulladáscsökkentő tulajdonságai

Narancs

A narancs kiváló kálium-, B- és C-vitamin- és flavonoid-forrás, egyfajta antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást, és segít megelőzni az olyan krónikus betegségeket, mint a cukorbetegség, a demencia, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák.

Cékla

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz B1-vitamint, valamint számos más gyulladáscsökkentő antioxidánst, ásványi anyagot és nitrátot. A céklában található antioxidánsok csökkentik a gyulladást és az oxidatív stresszt a szervezetben, megelőzve az olyan krónikus betegségeket és állapotokat, mint az érelmeszesedés és a magas vérnyomás. A nitrátok javítják az agyműködést, a mangán pedig kezeli a cukorbetegséget és javítja a veseműködést.

Sárgarépa

Végül, de nem utolsósorban a sárgarépa tele van gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal és olyan ásványi anyagokkal, mint a magnézium, a vas és a kálium. Emellett karotinokat és A-vitamint is tartalmaz.