Egészség, Egyéb

Ez a 4 gyógynövény segít megelőzni az Alzheimer kórtól, depressziótól és a szorongástól

A rohanó életmódban, amiben élünk, folyamatosan ki vagyunk téve stressznek, elektromágneses sugárzásoknak, amelyek változásokat okoznak a szervezetünkben. Ennek eredményeképpen sok ember szenved szorongásos betegségektől, depressziótól és alvászavaroktól. Nem csoda, hogy az Alzheimer kóros esetek száma is folyamatosan növekszik és egyre gyakoribb betegség idős korban.

 

Annak érdekében, hogy megelőzzük és kezeljük ezeket a betegségeket meg kell változtassuk az életstílusunkat is, fontos, hogy a testünk tudjon pihenni és hagyjunk időt magunknak a természet élvezetére.  Évszázadok óta felismerték, hogy bizonyos gyógynövények nagyon hatékonyak tudnak lenni a stressz ellen, illetve csillapítják az idegrendszerünket. Tudományosan bizonyított, hogy ezek a gyógynövények jól használhatóak depresszió, szorongás ellen, segítenek a stressz legyőzésére és javítják a szellemi képességeinket.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba egy Dél-Kelet-Ázsiában honos fa, a páfrányfenyők törzsének egyetlen fennmaradt faja egy valódi őskövület. Ennek a magas fának, kerek gyümölcsei és legyezőszerű levelei vannak. Évszázadokon keresztül használták orvosi célokra. Nagyon jó forrása a terpenoidoknak és antioxidánsoknak, amelyek képesek a szervi megbetegedéseket és sérüléseket kijavítani és erősíti a szív egészséget. Ezen felül nagyon jó hatással van a memóriára és a keringési rendszerre. Ezért is hívják népiesen „agyi gyógynövénynek”. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a ginkgo biloba gyógykészítmények rendkívül hatásosak demenciában szenvedő betegeknek. Segíti az oxigén eljutását az agyhoz és a szervekhez. Segíti és tápanyagokkal látja el a demencia által megtámadott idegsejteket. Miután a folyamat is hasonló, így más készítményekkel együtt, a ginko biloba hatásos az Alzheimer korai tüneteire is.

Rozmaring

Évezredeken keresztül a rozmaringot memória javítási képességei miatt használták. A Northumbria Egyetem egy kísérletet hajtott végre, amiben tesztelték a rozmaring olaj hatását a hosszútávú memóriára. A kísérletben 60 személy vett részt. Volt, akit olyan szobában szobában helyeztek el, ahol rozmaring illóolaj volt, természetes rozmaring kivonatból A résztvevők másik része pedig olaj nélküli szobában tartózkodott. Az eredmények megdöbbentőek voltak: akik rozmaring illatot lélegezték be, sokkal jobb teszt-eredményeket produkáltak! Ennek az oka, hogy a rozmaring cineol-t tartalmaz, amely segít a stressz legyőzésében, illetve radikálisan javítja a memóriát, ugyanakkor a rozmaring tele van kalciummal vassal és B vitaminnal is.

A rozmaringot illóolajként belélegezve, de akár teában is fogyaszthatjuk vagy egyszerűen megehetjük.

Ginseng

Ginseng erőteljes agyi serkentő, gyulladáscsökkentő és hangulatjavító növény. A panax ginseng illetve az ázsiai ginsengek a leggazdagabbak a kedvező hatóanyagokban. Számtalan tanulmány bizonyította, hogy az alzheimeres betegek, akik rendszeresen szednek ginseng készítményeket, jelentős mértékben javultak a kognitív funkcióik. Rendszeresen használják a hiperaktív figyelem problémás betegek kezelésére is.

Mentol – borsmenta

A borsmentának számtalan pozitív tulajdonsága van. Jó hatással van a gyomorbántalmakra, természetesen használják a szájszag ellen és általánosságban egészségjavító hatása van. A leveleket le is nyelhetjük, de akár tea formájában is ihatjuk vagy megrághatjuk. Tudományos kísérletek szerint a mentalevél aroma belélegzése segíti az agy működését, javítja a problémamegoldási képességet és a memória képességeket A mentol ugyanakkor csökkenti a fásultságot, nyugtatja az agyat, az idegesség szintjét csökkenti, miközben növeli a vérben az oxigén szintjét és ezáltal felfrissíti a testet és az agyat.

Megjegyzés: bár ezek a gyógynövények rendkívüli előnyös tulajdonságokkal bírnak és ezt tudományos kísérletek is bizonyítják, mindenképpen beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen készítményt használ betegsége gyógyítására, ugyanis pont amiatt, hogy erős hatásuk lehet, a hatóanyagok interakcióba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.