Háztartás

Ez az egyszerű trükk megváltoztatta az életemet: most már egy gramm vajat sem pazarolok el

Ha unja már, hogy minden alkalommal, amikor kicsomagol egy új csomagot, rengeteg vajat pazarol el, akkor van egy megoldásunk! Használja a sütőpapíros trükköt, és soha többé nem fog egyetlen darab vajat sem pazarolni. Ez a trükk nagyon népszerű az interneten.

Valószínűleg minden konyhában megtalálható a vaj. Szendvicsekre kenjük, mindenféle terméket sütünk rajta, péksüteményekbe tesszük. Természetesen nem igazán szeretnénk pazarolni, ezért hasznos tudni, hogy milyen trükkökkel spórolhatunk vele. Nagyon egyszerű: mindössze egy kés és sütőpapír kell hozzá.

Hogyan tároljuk a vajat?

Nemrég egy érdekes tipp jelent meg az Instagramon arról, hogyan tároljuk a vajat. Ezt a tippet minden alkalommal felhasználhatja, amikor új csomag vajat vásárol. Egyszerűen csomagold ki a vajat, és ossza kisebb darabokra. Ha például egy 200 g-os terméket vásárol, akkor négy 50 g-os részre, öt 40 g-os részre és így tovább. Mindig fontos megjegyezni (vagy felírni) az egyes kockák súlyát.

Mielőtt elkezdenénk a vajat vágni, először készítsük elő a sütőpapírt, apró darabokra osztva (egy lapot osszunk hat vagy akár nyolc darabra). Helyezze a sütőpapírlapot a kés éles oldalára, és vágja bele a vajat. Az összes tervezett vágást így végezze el. Tekerje a sütőpapírt minden egyes vajdarab köré. Végül tegye a vajdarabokat egy jól záródó edénybe, és tegye a hűtőszekrénybe.

Miért kell több részre osztani a vajat?

Mi a célja ennek a szokatlan trükknek? Sok időt takarít meg, és elkerülhető vele a vaj pazarlása. Az osztott terméket lefagyaszthatja. Amikor például egy süteményhez kell a vaj, csak annyit vegyen ki, amennyire szüksége van, így semmi sem megy kárba! A hűtőben tárolt felaprózott vaj megkönnyíti a főzést. Ha előzetesen egyenlő adagokat készít, nem pazarolja többé az időt a szükséges mennyiség kimérésével, például tésztához vagy más termékekhez. Még a kezét sem kell majd bepiszkítania, mert mindig a megfelelő mennyiségű vajat fogja használni.

Hogyan tároljam a vajat, hogy ne legyen kemény és ne legyen avas?

Elég nehéz a vajat frissen és puhán tartani, de mindenképpen lehetséges. Egy egyszerű módszer segít abban, hogy a vaj friss és jó ízű maradjon. Mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerűen sós vízbe teszi a vajat. Nagyanyáink is ezt a módszert használták a vaj tárolására.