A tiramisu az egyik legnépszerűbb desszert a világon. Ennek a receptnek számos változata létezik. Ma azt szeretném javasolni, hogy az egyik fő hozzávaló, a mascarpone nélkül készítsük el. Én egyszerűen joghurttal helyettesítettem, és mondhatom, hogy az eredmény nagyon jól sikerült. Ez a variáció ideális azoknak a fogyókúrázóknak, akik formában szeretnének maradni. A joghurtos tiramisu zsírmentes, míg a klasszikus mascarponekrém sok zsírt tartalmaz. Annak ellenére, hogy ez a desszert eltér az eredeti recepttől, nem fog csalódni. Kávéillata van, a joghurt pedig nagyon krémes. Ez a tiramisu el fogja kápráztatni az ízlelőbimbóit. Hihetetlenül finom. Fedezze fel a receptet, és készítse el pillanatok alatt! Ezzel az ultrakönnyű tiramisuval lenyűgözheti barátait és családját.
Elkészítési idő: 10 perc
Tálalás: 6 adag
Hozzávalók:
Cukrozatlan kakaópor
babapiskóta
1 csésze eszpresszó
½ kg zsírszegény joghurt
Instant kávé
Hogyan készítse el a joghurtos tiramisut?
Kezdetnek készítse el a csésze kávét, és hagyja kihűlni.
A joghurtot egy tálban egy kevés instant kávéval krémesre verjük.
Áztassunk néhány piskótát a kávéba, és rendezzük el őket rétegesen egy üvegtálban.
Fedjük be egy réteg krémmel.
Ismételjük meg a többi hozzávalóval, és a krémmel fejezzük be.
Szórjuk meg a felületet kakaóporral.
A joghurtos tiramisu készen áll a fogyasztásra.