Háztartás, Tippek

Ősi, de hatékony módszer: hogyan lehet „megfiatalítani” a régi bútorokat – olyan jók lesznek, mint újkorukban

A fabútorok olívaolajjal való felújítása egyszerű és hatékony módja annak, hogy visszaadjuk természetes szépségüket – egy szakértő elárulta a módszer részleteit.

Amikor az otthonunk tisztításáról és karbantartásáról van szó, könnyen összezavarodhatunk, és rengeteg különböző terméket vásárolunk, amelyek elképesztő eredményeket ígérnek. Bár ez igaz lehet, de néha csak néhány hétköznapi háztartási cikkre van szüksége.

Egy tisztítási szakértő ennek tudatában egy szokatlan, de egyszerű módszert mutatott be a fabútorok tökéletes állapotban tartására.

Vannak egyszerű módszerek, amelyek nem igényelnek túlzottan sok kütyüt és erőfeszítést a bútorok helyreállításához.

Az olívaolajjal „konzerválhatók” és „fiatalíthatók” a fabútorok

Az olívaolaj nemcsak a főzéshez hasznos, hanem a fabútorok megőrzéséhez és fiatalításához is nagyszerű eszköz. Ehhez vigyen fel egy kis mennyiségű olívaolajat egy puha ruhára, és óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsölje át vele a fabútorokat.

Az olaj behatol a fába, hidratálja és visszaadja természetes fényét, valamint védőréteget képez a jövőbeli károsodások ellen.

Ezt a módszert évszázadok óta ápolják, amelyek szerint az olajat a fa felületek megőrzésére és megszépítésére használták. Hogy az olaj illata kevésbé legyen olajbogyós, néhány csepp illóolajat is keverhet hozzá.

Hat másik régimódi háztartási tisztítási módszert is megosztunk, amelyeket ma is érdemes használni, ha makulátlan otthonra vágyik

Citromlé

A citrusfélék vonzó aromáját felhasználva a citromlé természetes és frissítő módot kínál a felületek tisztítására és szagtalanítására.

Egyszerűen hígítsa fel a friss citromlevet vízzel, és ruhával vagy permetezővel vigye fel a felületekre.

A citromlé évszázadok óta megbízható tisztítószer, és antibakteriális tulajdonságai miatt nagyra értékelik.

Újságpapír ablaktisztításhoz

Használja a kedvenc ablaktisztítóját, majd körkörös mozdulatokkal törölje át az üveget újságpapírral.

Mivel az újságok szöszmentesek és nedvszívó textúrájúak, csíkmentes fényt hagynak maguk után, ezért évtizedek óta a professzionális tisztítók és a háztartások kedvenc módszere.

Szódabikarbóna a szőnyegfoltok eltávolítására

Alkalmazásához egyszerűen öntsön mérsékelt mennyiségű szódabikarbónát közvetlenül a foltra, és hagyja rajta 10-15 percig, a szennyeződés mértékétől függően, hogy a szódabikarbóna behatoljon a szálakba.

A szódabikarbóna segít a szennyeződéseket és a foltokat a felszínre emelni.

Tiszta ruhával vagy papírtörlővel törölje le a területet, hogy eltávolítsa a foltot.

Só a tisztításhoz

Ennek a technikának a megvalósításához egyszerűen szórjon sót a területre, és dörzsölje meg erőteljesen egy nedves ruhával vagy szivaccsal.

Fogkrém a fuga tisztításához

Egyszerűen tegyen egy kis mennyiségű fogkrémet egy nedves ruhára vagy fogkefére, és alaposan súrolja át a fugavonalakat.

Kávézacc a szagok felszívásához

Tegyen szárított kávézaccot egy nyitott edénybe, és hagyja a kellemetlen szagokra hajlamos helyeken, például a hűtőszekrényben vagy a konyhaszekrényben.

A kávézacc porózus jellege lehetővé teszi, hogy magába szívja és semlegesítse a kellemetlen szagokat, friss és hívogató illatot hagyva maga után”.