A fagyasztott citrom kiváló megoldás arra, hogy ne kelljen túlérett citrusfélékkel bajlódni, amelyek aztán hulladékká válnak. Élvezze a friss citromot bármikor, ha egyszerűen lefagyasztja. Íme a módszer.
Fagyasztott citrom: népszerű tipp
Ahelyett, hogy az egészségre veszélyes, penészes citromokkal végezné, válassza a fagyasztva tárolást az alábbi lépések betartásával:
Vágja fel a citromokat darabokra, miután jól megmosta őket;
Tegye egy fagyasztózacskóba, és zárja le szorosan;
Tegye a fagyasztóba, és szükség esetén vegye ki;
Olvasztja ki a napon néhány perc alatt, vagy használja a mikrohullámú sütőt.
Miért érdemes a citromot úgy fogyasztani, hogy a héját nem vágja le?
A citromot savassága miatt elég nehéz lehet önmagában fogyasztani. Ha azt gondolja, hogy a citrusfélék levét tartalmazó belső rész a legfontosabb, akkor téved.
Igaz, hogy a citrom leve igazi aranybánya, mert gazdag C-vitaminban, valamint antioxidánsokban, de a héját sem szabad alábecsülni.
Tény, hogy ez a héj is bizonyítottan jótékony hatással van az egészségre.
Mostantól kezdve semmiképpen ne dobja ki a héját a kukába, hiszen rendkívül értékes ökológiai hulladékról van szó. Sőt, becslések szerint 10-szer erősebb, mint a benne lévő gyümölcslé.