Háztartás, Tippek

4 tipp, hogyan lehet eltávolítani a fűfoltokat házi módszerekkel. A ruhái olyanok lesznek, mint újkorukban

Ha kíváncsi, hogyan távolítsa el a fűfoltokat kémiai folteltávolítók használata nélkül, akkor a legjobb házi gyógymódokat ajánljuk. Ezek ugyanolyan hatékonyak, ugyanakkor környezet- és pénztárca barátabbak.

Hogyan távolítsuk el a fűfoltokat – a leghatékonyabb házi szerek

Minél hamarabb próbálja meg eltávolítani a fűfoltot, annál valószínűbb, hogy sikerrel jár. Még rosszabb a helyzet, ha az ilyen foltok már több napja a ruháján vannak. Ilyenkor sokkal nehezebb dolga lehet, de mindig érdemes kipróbálni a természetes módszereket (mielőtt a legerősebb folteltávolítókhoz nyúlna).

Íme a 4 leghatékonyabb, környezetbarát megoldás

Gallszappan

A gallszappan kizárólag természetes összetevőket és mosószereket tartalmaz. Alapja a marhahús epekivonat és olajok (kókusz, pálma). Az ember számára is teljesen biztonságos, ezért gyakran használják gyermekruhák ápolására.

Ha fűfoltok tisztítására szeretné használni, először nedvesítse meg a szappant vízzel. Ezután dörzsölje bele a foltba. Fogkefével is bedörzsölheted (de csak néhány erősebb anyagon, például farmeron). Hagyja a beszappanozott foltot 15 percig, öblítse le langyos csapvízzel, majd tegye egyenesen a mosógépbe és mossa ki normálisan. Ha szükséges, ismételje meg ezt a folyamatot.

Fogkrém

Keressen mentolos vagy fehérítő hatású fogkrémet. Ezek az összetevők, amelyek újra fehérré teszik a fogakat, eltüntethetik a fűfoltokat. Ne feledje azonban, hogy ezt a módszert csak fehér anyagokon alkalmazza! A folt eltüntetéséhez alaposan dörzsölje be a fogkrémet a foltos anyagba, és hagyja hatni 10-15 percig. Ezután öblítse ki a ruhadarabot langyos vízzel, és mossa ki a gépben.

Citromlé

A citromnak enyhe fehérítő hatása van, ami segít eltávolítani a foltokat a szövetekből. Kenje egy friss citrom levét a fűfoltra, és hagyja hatni körülbelül fél órán át. Ezután tegye a foltos ruhát a mosógépbe, és mossa ki.

Ecet

Az ecet a citromsavval és a szódabikarbónával együtt az egyik legjobb házi szer, amely megfelelően használva szinte minden kémiai tisztítószert helyettesíthet. Azonban, hogy elkerüljük az anyag vagy a szín károsodását, az ecetet csak erős szöveteken, például farmeranyagokon szabad használni.

Hogyan lehet megszabadulni a fűfoltoktól ecet segítségével? Öntsön belőle egy keveset közvetlenül a foltra, és finoman masszírozza be az anyagba. Hagyja hatni 15 percig, majd mossa ki a gépben. Ha szükséges, ismételje meg a folyamatot.

Van saját módszere a fűfoltok eltávolítására? Ossza meg velünk.