Csípős paprikából készül, és jó isiászra, izomgyulladásra, ideggyulladásra és reumára.
A bedörzsölés elkészítéséhez a következőkre van szükség
Tíz friss pirospaprika hüvelyt, mossunk meg, vágjuk le a végét, és daráljuk le húsdarálón. Körülbelül egy csésze zúzott masszát fog kapni. Tegyük egy egyliteres üvegbe, adjunk hozzá 2 csésze étolajat, és hagyjuk sötét helyen, például egy szekrényben ázni. Egy hét múlva szűrje le az üveg tartalmát gézlapon keresztül, és nyomja ki.
A felhasznált paprikát a hűtőszekrénybe teheti, hogy később az ételekhez adhassa, a leszűrt olaj vöröses színe pedig bedörzsölőszerként használható.
Eleinte naponta többször is be kell dörzsölni vele a fájó pontokat, amikor az ízületek fájnak, és a bedörzsölés után meleg zoknit vagy harisnyát kell húzni. Természetesen égő érzést fog érezni a kezében és a lábában. De ez elviselhető, sőt kellemes, mert a paprika mélyen felmelegíti a bőrt anélkül, hogy égési sérüléseket okozna.
Egy-két hónap múlva hetente egyszer ajánlott ilyen dörzsöléseket végezni.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.