Háztartás

Segít megszüntetni az olajban sütés közbeni kifröccsenést, és enyhíti a szúnyogcsípéseket. Tudj meg többet a só meglepő felhasználási módjairól!

A só az egyik legrégebbi és legszélesebb körben használt fűszer. Nem drága, és sokféleképpen felhasználható, amiről valószínűleg nem is tud!

1) Megnyugtatja a szúnyogcsípéseket

A viszketés csillapítására mártsa az ujját vízbe, majd sóba, és ezt a keveréket masszírozza a csípésre.

2) Újra ragyogóvá teszi a rezet

A réz tárgyak tisztítása só, ecet és liszt keverékével rendkívül egyszerű és hatékony módszer.

3) Megakadályozza, hogy sütéskor az olaj szétfröccsenjen

Egy csipet sót szórjon az olajba, mielőtt sütni kezdene.

4) Eltávolítja a szagot a cipőkből

Ha el akarja távolítani a rossz szagot a cipőjéből, töltsön meg egy vászonzacskót sóval, és helyezze a cipő belsejébe. Néhány óra múlva vegye ki a zacskót, és kész!

5) Segít távol tartani a nem kívánt vendégeket

Ha otthon gondjai vannak a hangyákkal, öntsön sót és vizet egy üvegbe 1:4 arányban. Fújja ezt a keveréket minden olyan felületre, ahol hangyákat észlel.

6) Készítsen biztonságos és házi festéket a gyermekeinek

A nyilvánosan elérhető és biztonságos összetevők, például liszt, só, víz és egy kis gyümölcsfesték felhasználásával biztonságos festékkel ruházhatja fel a gyerekeket, hogy szép képeket fessenek.

7) Megakadályozza, hogy a meghámozott gyümölcsök megbarnuljanak

A meghámozott gyümölcsöt sóval kevert vízbe mártva megakadályozhatjuk, hogy színét veszítse.

8) Eltávolítja a hagymaszagot a kezedről

A hagyma és a fokhagyma szagot hagy a kezeken. Hogy eltávolítsuk, mossuk meg a kezünket sós vízzel, majd öblítsük le a szokásos módon. Ennyire egyszerű ez az egész!

9) A saját légfrissítője

1 csésze só és 20-30 csepp illóolaj, ez a házi légfrissítő receptje!

10) Tisztítsa meg a vasalóját

Ha el akarjuk távolítani a szennyeződéseket a vasalóról, állítsuk a legmagasabb hőmérsékletre, szórjunk rá sót és vasaljunk egy darab papíron.

11) Tisztítsa meg a mosogatóját

Egy sóból és citromléből álló paszta tökéletesen tisztítja a rozsdamentes acélt, amiből jellemzően a konyhai mosogató és a csapok készülnek.

12) Ne hagyja magát átverni egy étteremben

Ha valaha is vissza kell küldenie az ételt bármilyen okból, sózza meg nagyon jól. Így biztos, hogy új ételt kap, és legrosszabb esetben azonnal tudni fogja, hogy ugyanazt az ételt kapta-e vissza.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.