Egészség

Fokhagyma és tej. Stabilizálja a vérnyomást.

A hipertónia a vérnyomás tartós megemelkedése. Ez a szív- és érrendszer egyik leggyakoribb betegsége. A 60 év felettiek közül minden második ember magas vérnyomásban szenved.

Azt, hogy jót tesz az ereknek, sokan tudják. De most elmondjuk, hogyan kell helyesen fogyasztani. Kiderül, hogy tejben kell főzni.

➤ első módszer:

1 csésze tej, 2 hámozott fokhagymagerezd. Öntsük a fokhagymát a tejbe, forraljuk fel, és főzzük, amíg megpuhul (kb. 30 perc). Szűrjük le, hűtsük le szobahőmérsékletűre. Naponta 3-szor 1 evőkanál meleg tejet fogyasszon.

➤ második módszer:

Öt gerezd fokhagyma egy liter tejben. Ne hámozzuk meg, egész fokhagymagerezdeket, csak mossuk le a portól. Egy kis edénybe tegyük a tejet és a fokhagymát, és főzzük 15-20 percig, hagyjuk a tűzhelyen, amíg kihűl, szűrjük le, és igyunk naponta kétszer fél pohárral. Igya 2-3 hónapig ne hagyja ki. A javulás pár nap alatt bekövetkezik. Ha évek múlva visszatér a magas vérnyomás, ismételje meg.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.