Egészség, Tippek

Gondolkodott már azon, hogy leszokik a dohányzásról, de fél, hogy nem lesz képes rá? Ez a növény megszünteti a nikotinszükségletet és segít az elhízás elleni küzdelemben!

A dohányzás rendkívül káros, és nehéz leszokni róla. A nikotin erősen függőséget okoz, minél többet dohányzik, annál inkább függővé válik.

Amikor a dohányosok abbahagyják a nikotin bevitelét, rendkívül kellemetlen hiányérzetük lesz. Bár a fizikai tünetek körülbelül egy hét után megszűnnek, a pszichés függőség sokkal hosszabb kezelést igényel.

A német kutatók által végzett legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a Stevia használata egyértelműen pozitív hatással van az alkoholról és a cigarettáról való leszokásról!

Régóta természetes édesítőszerként tartják számon. A növény blokkolja az agyba küldött jeleket, amelyek a nikotin- és alkoholelvonásért felelősek. Éppen ezért ajánlott a Stevia cseppek használata a dohányzásról való leszokáskor. Amikor cigarettára vágyik, egyszerűen nyomjon néhány cseppet a nyelvére. A Stevia, cseppek vagy por formájában vásárolható meg.

A következőkben megtudhatja, milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik ez a növény, és hogyan termesztheti otthon.

A Stevia segít a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az elhízás ellen. Táplálja a bőrt és javítja a rugalmasságát, kezeli a pattanásokat és a bőrfertőzéseket.

A Stevia szereti a magas hőmérsékletet és a napot. Tegye a növényt egy körülbelül 30 cm átmérőjű virágcserépbe. Helyezze a cserepet a napra, és öntözze meg, amikor észreveszi, hogy a föld kiszáradt. A talaj ne legyen kemény vagy tömör, inkább laza, hogy jól elvezesse a vizet. A Steviát tavasszal ültessük, és a kiszáradás megelőzése érdekében nyáron ajánlatos komposzttal betakarni. A növény akár egy méter magasra is megnőhet.

A Stevia levelei ősszel a legédesebbek. A leveleket még a növény virágzása előtt ajánlott betakarítani. A virágokat vágjuk le, hogy az új levelek növekedését elősegítsük. A leszedett leveleket a szárak eltávolítása után meg kell szárítani, majd mozsárban összetörni. Kész is a természetes édesítőszer!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.