Kert, Tippek

Gyomirtás: Az interneten egy zseniális újságpapíros módszer terjed

A régi újságpapíroknak köszönhetően a kertje hetek alatt megtisztulhat a gyomoktól, mindezt az ágyások számára káros vegyszerek használata nélkül.

Nyáron mindig felbukkannak a gyomok a veteményeskertben, de nagyon nehéz felvenni ellenük a harcot. Egy blogger a közösségi hálón osztott meg egy új módszert. Csak egy régi újságpapírra van szükség hozzá, és a virágágyásai vagy a zöldségeskertje azonnal megváltozik.

Egy ilyen környezetbarát trükk kiküszöböli az agresszív és vegyszeres gyomirtók használatát. A módszer lényege, hogy nedves újságpapírt helyezzen el mindenhova, ahol a kertben gyomosodási problémák vannak.

Nedves újságpapír és föld rétegeket fektessünk le, és váltogassuk az egyes rétegeket – ez a módszer segít elpusztítani a gyomokat. Úgy működik, hogy mindent, ami alatta van, megfoszt a fénytől vagy a tápanyagoktól. Az újságpapír emellett fokozatosan lebomlik és mulccsá alakul, végül pedig új talajréteget hoz létre.

Nincs gyötrelmesebb, mint végtelenül gyomlálni. A nedves újságpapírréteg lehelyezése a talaj tetejére gyomelnyomóként működik, és megakadályozza, hogy a magok kicsírázzanak a talajban, vagy gyökeret eresszenek a talaj felett.

Az ilyen mulcs rendkívül jótékony hatással lesz a talajra és a kertre a téli hónapokban. A nedves újságpapír segít megtartani a nedvességet a talajban. Amikor a hőmérséklet csökken, lazán tartja, és megakadályozza, hogy a későbbiekben túl gyorsan kiszáradjon.

Ez egy környezetbarát módszer, amely nem igényel növényvédő szereket, így a legjobb választás, hogy megszabaduljon a gyomoktól.