Kert, Tippek

Gyomok eltávolítása? Ezzel a trükkel egyáltalán nem tart sokáig! Szuper praktikus!

Tisztítsd meg a térköveket pillanatok alatt!

Most, hogy kicsit naposabb lett odakint, szeretnénk adni egy remek tippet. Ezzel a keverékkel néhány perc alatt megszabadulhat a gyomoktól a térkövek között.

A nyár már csak egy karnyújtásnyira van. (Végre) visszahúzódunk a kertbe. Élvezné a napsütést a teraszon? Ez persze fantasztikusan hangzik… de aztán a szemünk végignéz a térköveken és a virágágyásokon: gyomok mindenütt! Gyorsan el kell távolítani őket. Persze vannak régi szokások, mint például forró krumplivizet önteni a térkövekre és a gyomokra… vagy órákig tépkedni és kaparni. De mielőtt fáradságos módszerekhez folyamodna, van egy hatékony és egyszerű megoldásunk. Ez a tipp nemcsak pillanatok alatt megszabadítja teraszát a gyomoktól, hanem környezetbarát és könnyen használható.

Fontos, hogy ne hanyagolja el a rendszeres karbantartást sem. Otthona tiszta és rendezett külseje a teraszon kezdődik. Ez a terület a látványosság, a pihenés és az együttlétek helyszíne. A rendszeres söpréssel, valamint a levelek és a szennyeződések eltávolításával csökkentheti a gyomok felszaporodását, és megőrizheti a terasz hívogató jellegét. Az alábbi módszer, tökéletesen kiegészíti ezt a rutint.

Amire szüksége van:

5 evőkanál szódabikarbóna
5 evőkanál zöld szappan (más néven lágyszappan)
10 liter forró víz

Ezt kell tennie:

Oldja fel a zöld szappant és a szódabikarbónát egy nagy vödörben 10 liter forró vízzel. Öntsön mindent egyenletesen az egész teraszra, és kemény seprűvel súrolja át a térköveket. 10 perc múlva öblítsen le mindent vízzel. Végre újra tiszta a kilátás sok munka és állandó gyomlálás nélkül!

Célszerű továbbá kesztyűt viselni, ha ezt a módszert alkalmazza, és ügyeljen arra, hogy az oldat ne kerüljön a szomszédos ágyásokra vagy gyepre, nehogy más növényeket károsítson. Így a terasza tiszta marad, és egyúttal a kertjét is megvédi.