Háztartás, Tippek

Ha a csirkét is megnyúzzuk, óriási hibát követünk el! Elmondjuk, hogy miért!

Az élelmiszeripar folyamatosan újít, és lehet, hogy azt gondoljuk, hogy amit eddig ettünk, az egészségtelen, és inkább a legújabb kínálatot kellene ennünk.

Így jött divatba például a vaj helyett a margarin, és így kezdtünk el kalóriamentes ételeket fogyasztani.

Az ügyes marketingkampányoknak köszönhetően mindent megeszünk, amit csak egy kicsit is egészségesebbnek hirdetnek, és már belefáradtunk abba, hogy kiderítsük, melyik élelmiszerben mi van.

Az alábbiakban többek között azt a széles körben elterjedt tévhitet szeretnénk eloszlatni, hogy a csirkebőr egészségtelen, és nem szabad fogyasztani.

Egészséges vagy egészségtelen a csirkebőr?

A csirke bőrét nem érdemes levenni, meg lehet enni. Bár a táplálkozástudományi szakemberek egy időben nagyon ellenezték a csirke bőrének fogyasztását, mivel azt zsírosnak minősítették, ezt a tévhitet mára sikerült megcáfolni.

A csirkebőr nagyrészt egészséges telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ezért még a koleszterinszintet és a vérnyomást is csökkentheti.

Túl sok kalóriát tartalmaz a csirkebőr?

Az egészséges táplálkozás nem azon áll vagy bukik, hogy mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy mennyi tápanyagot tartalmaznak az ételeink.

Hiába iszunk meg egy 0 kalóriás kólát reggelire, ha annak nincs tápértéke. Egy csirke bőrét nyugodtan megehetjük, hiszen az csak 45 kalóriát tartalmaz.

Süssük vagy főzzük a csirkét bőrrel együtt?

Ha a csirkét bőrrel együtt sütjük, sokkal ízletesebb lesz, és a különböző fűszerek is jobban érvényesülnek így. Nézzünk néhány fűszert, amelyek jól illenek a csirkéhez, és erős egészségügyi előnyökkel bírnak.

Kurkuma
bazsalikom
cayenne-bors
fokhagyma
rozmaring