Növény, Tippek

Ha nyaralni mész, ne aggódj a növények miatt. Van néhány megoldásunk az öntözésükre!

A nyaralni induló növénybarátok legnagyobb gondja az öntözés kérdése. A szerencsések számíthatnak a barátok vagy a család segítő kezére. Hogyan öntözzük a növényeket nyaralás közben? Meg fog lepődni, milyen egyszerű.

Természetesen a távollétét a kaktuszok és a szukkulensek viselik el a legjobban. Ha csak néhány napra utazik el, akkor gyűjtse össze az összes növényt egy helyre. Ennek árnyékosnak és napfénytől védettnek kell lennie (vegye le őket a napsütötte ablakpárkányokról). Így a cserepek földje lassabban fog kiszáradni. Elutazás előtt természetesen öntözze meg a növényeket. Néhány napig az Ön jelenléte nélkül is boldogulnak.

Növények öntözése madzaggal – lépésről lépésre

Érdekes szabadalom a növények öntözéséhez, hogy egy közönséges madzagot használjunk erre. Öntsünk vizet egy magas edénybe, és állítsuk egy fejjel lefelé fordított cserépre.

Ezután annyi madzagot helyezzen az edénybe, ahány növényt kíván öntözni.

A madzag másik végét helyezze a cserepekbe. Ne feledje, hogy a cserepek alacsonyabbak legyenek, mint a folyadékot tartalmazó edény.

Ezzel az egyszerű öntözési trükkel a vízcseppek szabadon szivárognak le a madzagon a talajba. A növényei pont a megfelelő mennyiségű folyadékot fogják felvenni, és biztosan túlélik a távollétét.

A növények öntözésének otthoni módjai – Csepegtetés palackból

Egy másik trükk a növények vízzel való ellátására az lesz, hogy speciális öntözőberendezéseket vásárolunk, amelyek egy palack menetére szerelhetők. Választhat műanyag vagy kerámia termékeket. Töltsön meg egy közönséges PET-palackot vízzel, és szerelje rá a megvásárolt öntözőt. Ezután szúrja bele a cserép talajába. A víz kis cseppekben fog szivárogni az öntözőből, és megnedvesíti a talajt.

Ha nagy ládában vagy cserépben vannak a növényei, akkor magából a palackból is elkészítheti a csepegtetést. Készítsen kis lyukakat a kupakra, öntsön vizet a palackba, és dugja fejjel lefelé a földbe.