Egészség

Hasi ultrahang előtt nem szabad enni az előző nap estéjétől

Hibák a tesztek elvégzésekor

Sok vizsgálat előtt nem szabad enni vagy akár vizet inni. De gyakran megfeledkezünk erről, hibázunk, és olyan eredményeket kapunk, amelyek nem teljesen megbízhatóak.

Íme egy lista néhány alapvető tesztről és arról, hogyan kell enni a tesztelés előtt

1) Nem szabad enni a vércukorteszt elvégzése előtt. Az evés a vércukorszint emelkedését eredményezi. Ez a teszt nem tekinthető megalapozottnak.

2) A koleszterinszintet nagyon befolyásolják a zsíros ételek, amelyekben valóban van koleszterin. De még egy könnyű reggeli is megváltoztathatja az értékeket, ezért tartózkodjon tőle.

3) A garatmintával általában a garatban, a mandulákon lévő kórokozó flóra jelenlétét állapítják meg. E vizsgálat előtt szintén jobb, ha több órán át nem iszik, különösen nem eszik – az ételek és a folyadékok egyszerűen lemossák a nyálkahártyáról a flórát.

4) A biokémiai vérvizsgálatnál a leginkább korlátozza az élelmiszer-bevitelt. A vizsgálat előtt 12 órával tartózkodni kell a nagy étkezéstől. Ez azért fontos, mert a fehérjefrakciók, valamint az elektrolitok megváltoznak.

5) Egyes hormonokat, pl. a női nemi hormonokat a ciklus egy bizonyos napján kell bevenni. Ha azonban pajzsmirigyhormon vizsgálatra készülünk, jobb, ha nem eszünk reggel, mert ez befolyásolja a koncentrációjukat.

6) Hasi ultrahang előtt nem szabad enni az előző nap estéjétől. Azonban például a kismedencei, szív- vagy pajzsmirigy ultrahangnak nincsenek ilyen ellenjavallatai.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.