Egészség

Használja nagyanyáink bevált gyógynövényreceptjét mája és epehólyagja egészsége érdekében

Így készítse el a hagyományos májteát.

A máj a szervezet egyik fő méregtelenítő szerve, alapvető szerepet játszik az emésztésben, a fehérje-, a szénhidrát- és a zsíranyagcserében, a vérkeringésben és a hormonháztartásban. A máj termeli többek között az epét, amely az epehólyagban tárolódik és a zsírok és zsírszerű anyagok emésztését segíti. Csak az egészséges máj tud elegendő epét termelni. A túl sok és túl zsíros étel, valamint a túlzott alkohol és nikotinfogyasztás rendkívül megnehezíti a máj munkáját.

Mindezek következményei a felfúvódottság érzésétől az erős fájdalomig terjedő panaszok. Ilyen például, amikor az epe megváltozott összetétele miatt az epehólyagban és az epeutakban kövek képződnek, amelyek az epe átfolyását is akadályozhatják,s hányással kísért görcsrohamokat idéznek elő.

Használja nagyanyáink bevált gyógynövényreceptjét mája és epehólyagja egészsége érdekében.

Májtea receptje:

A májvirág leveleinek máj formájából következtettek egykor a hatóerejére. A növény gyökerét és virágát nem szabad felhasználni, a leveleit ki kell szárítani.

  • 20g szárított májvirág levél
  • 1/4 liter hideg víz

A vizet 2-3 teáskanálnyi levélre öntjük, és 10 óra hosszát állni hagyjuk. Utána kicsit felmelegítjük, majd leszűrjük. Kortyonként fogyasszuk.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.