Kert

Hatékony zöldségtáp készítése a konyhámban lévő élelmiszerekből

A zöldségeskertben minden növénynek szüksége van extra tápanyagokra. Természetesen használhat erre a célra különböző kereskedelmi termékeket, de készíthet egy olcsó – és nagyon hatékony – tápanyagot is az otthon lévő alapanyagokból. Ez ideális az uborka, a paradicsom, a paprika és a padlizsán trágyázásához.

A kedvező árú trágya elkészítéséhez szüksége van:

  • 1 csésze tej;
  • 1 szelet fehér kenyér;
  • 3 evőkanál nyers rizs;
  • 5 csepp jód.

Törje a fehér kenyér héját apró darabokra, és öntsön rá egy pohár tejet. Adjunk a kenyérhez és a tejhez három evőkanál rizst és 2 liter vizet.

Hogy a gyógymód még hatékonyabb legyen, adjunk hozzá 3-5 csepp jódot.

Hagyja 3 órán át ázni, majd turmixgépben keverje össze. Szűrje le az öntetet, és adjon hozzá még 1 liter tiszta, áztatott vizet.

Gyökér alatti öntözéshez hígítson 1 csészényit 5 liter vízben. Az öntetet 2 hetente egyszer kell használni. Az eredmény már az első alkalmazás után érezhető lesz: a paradicsom, a paprika, az uborka és a padlizsán azonnal növekedésnek indul, a gyümölcsök aktívan elkezdenek beérni. Az olcsó tápanyagtartalomnak köszönhetően a növények ellenállóbbak lesznek a betegségekkel és kártevőkkel szemben.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.