Egészség

Hihetetlen méregtelenítés a vesék számára

Évente legalább egyszer érdemes méregtelenítő diétát tartani, hogy megszabadítsuk a vesénket a szervezetünkben lévő összes méreganyagtól. Megtanítjuk, hogyan csináld.

Amikor diétába kezdünk, általában a fogyás a fő célunk. Vannak azonban olyan diétás tervek, amelyek más igényeknek is megfelelnek. Itt van például egy diéta, amely méregtelenítésként hat a vesékre.

A vesék az egészséges szervezet fontos szervei. Ezek a szervek bab alakúak, és mindössze nyolc centiméter szélesek és tizenhárom centiméter hosszúak, körülbelül akkorák, mint egy ököl.

Közvetlenül a derék felett és a hasüreg mögött helyezkednek el. A vesék fő feladata a szervezet méregtelenítése. Megkülönböztetik a jó és a rossz anyagokat, és az utóbbiakat eltávolítják.

Tekintettel arra, hogy ez mennyire fontos, szeretnénk ajánlani egy csodálatos veseméregtelenítést a vesék tisztítására és egészségének megőrzésére.

A vese funkciói

A vesék a szervezet fő vérszűrői. Visszatartják azokat az anyagokat, amelyeket a szervezet fel tud használni, a többit pedig a vizelettel ürítik ki. A vér szűrésén kívül a veséknek más feladatuk is van, ami rávilágít arra, hogy mennyire fontos jó állapotban tartani őket:

Naponta 1,80 liter folyadékot szűr meg.
1,5 és 2 liter vizeletet termel.
Eltávolítja a méreganyagokat.
Helyreállítja a jó anyagokat, mint például a vizet, nátriumot, káliumot, kloridot, kalciumot és glükózt.
Elengedhetetlenek az eritropoetin hormon szintéziséhez, amely a vörösvértestek termeléséért felelős.
Szerepet játszik a renin szintézisében, amely hormon a vérnyomás szabályozásában működik.
Részt vesz a D-vitamin termelésében, amely a kalcitriol termelésével tartja egészségesen a csontokat.
Segít a szervezetünknek fenntartani a homeosztázisát.

Most pedig, akár elkezdjük a méregtelenítő diétát, akár nem, nézzük meg azokat a jeleket, amelyek a veseproblémát jelzik:

 • Folyadékvisszatartás
 • A vizelet szagának, színének vagy mennyiségének megváltozása
 • Fájdalom vizelés közben
 • Lehetséges hólyaghurut
 • Emelkedett vérnyomásszint
 • Lehetséges vesegyulladás
 • Általános fáradtság
 • Viszkető bőrkiütések

Méregtelenítés a veséknek

Ezt a méregtelenítést évente egyszer használhatod. Először is, itt van néhány élelmiszer, amit kerülni kell, mert befolyásolhatják a veseműködést.

Kerülni kell a túlzott só fogyasztását, emellett az olyan ételeket, amelyek mérgező maradványokat hagynak maguk után, mint a kávé, a lencse, a dió és a szilva. Tartsuk távol magunkat a purinokban is gazdag ételektől, mert ezek növelik a húgysavszintet a szervezetben.

Néhány példa erre:

 • Szardínia
 • Szardella
 • Kolbászok és csomagolt húsok
 • Hüvelyesek

Hasonlóképpen óvakodjunk a magas káliumtartalmú ételektől, mert ezek problémásak lehetnek a vesebetegek vagy általában a gyenge vesék számára. Ha ez a helyzet, kerüld a spenótot, az édesburgonyát, a narancsot, a káposztát és a burgonyát.

Mondjon nemet a nagy adagokra, mert bizonyos ételek miatt a veséknek keményebben kell dolgozniuk. Ezek károsak lehetnek, különösen, ha állati eredetű termékekről van szó. Nem azt mondjuk, hogy iktasd ki őket az étrendedből, de ésszerű adagokban fogyaszd őket.

Legyél óvatos a fogyasztásával:

 • Hús
 • Baromfi
 • Laktóztermékek és származékok
 • Tojás

Csökkentsük a cukorbevitelt

A cukorról azért beszélünk külön, mert ez az az élelmiszer, amelynek a legkevésbé kellene szerepelnie az étrendünkben. Valószínűleg már hallottad ezt szüleidtől, nagyszüleidtől.

A túl sok cukor fogyasztása nemcsak cukorbetegséghez és magas koleszterinszinthez, hanem veseproblémákhoz is vezet. A túl sok cukorban és telített zsírokban gazdag étrend gyengíti a veséket.

Mit egyél, hogy megtisztítsd a veséidet?

A méregtelenítés csak néhány napig tartson. A vízhajtók fontos szerepet játszanak ezekben a diétákban, mert segítenek a szervezetnek a méreganyagok kiürítésében. Néhány példa, amit kipróbálhatsz: brokkoli, articsóka, ananász, hagyma vagy vízitorma.

Az ilyen jellegű ételek fogyasztása közben vízhajtó italokat is kell inni. A legjobb lehetőségek azok, amelyek petrezselymet, ánizst, gyermekláncfüvet és zsurlót tartalmaznak. Egyszerűen forraljunk fel egy kis vizet, és adjuk hozzá a hozzávalókat tetszés szerint. Készítsd el és idd a főzetet legfeljebb egy hétig.

Érdemes elolvasni: Májtisztító diéta

Igyál sok vizet

Igyál naponta 2-3 liter vizet. A víz segíti a veséinket azzal, hogy túl nagy megerőltetés nélkül elősegíti a munkájukat. Ha fehérjét fogyasztasz, növeld a vízfogyasztásodat körülbelül egy-két pohárral többre.

Ez alól csak azok képeznek kivételt, akiknek gondot okoz a vizeletürítés, vagy akik puffadástól vagy folyadékvisszatartástól szenvednek.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.