Egészség

Himalája sóval a pajzsmirigy betegségek ellen

A legtöbb ember nem tudja, hogy az asztali sót körülbelül 650 Celsius-fokon szárítják. Az éttermekben kínált asztali só nagy része 97,5%-ban nátrium-klorid (NaCl), amelyet a szervezetünk nem tud teljesen megemészteni, és amely gyulladást és más krónikus betegségeket okozhat.

A Himalája só ezzel szemben kiváló alternatívája az asztali sónak, amely tökéletesen alkalmas emberi fogyasztásra. Az óceáni sóval ellentétben a valódi Himalája só évmilliók óta „pihen”, ahol védve van a méreganyagoktól és szennyeződésektől. A legjobb az egészben, hogy a Himalája só 84 olyan természetes ásványi anyagot tartalmaz, amelyek a szervezetünkben is megtalálhatóak.

A Himalája só előnyei:

  • segít fenntartani az egészséges vér- és májműködést
  • csökkenti az izomgörcsök előfordulását
  • szabályozza a szervezet vízháztartását
  • fenntartja a sejtek ideális pH-egyensúlyát
  • segít fenntartani a normál vércukorszintet.
  • javítja a szív- és tüdőműködést

A jód szerepe az egészséges pajzsmirigyműködésben

A jód elengedhetetlen az egészséges pajzsmirigyműködéshez. Ahhoz, hogy fontos funkcióit (anyagcsere-szabályozás, méregtelenítés stb.) el tudja látni, a szervezetnek elegendő mennyiségű jódra van szüksége.

A jódhiány a következő tüneteket okozhatja:

  • anyagcserezavarok
  • elhízás
  • idegesség, depresszió
  • a pajzsmirigyek duzzanata
  • a mirigyek megnagyobbodhatnak
  • az immunrendszer gyengülése

Jódot tartalmazó élelmiszerek:

  • Halak és tenger gyümölcsei
  • Tengeri uborka, áfonya, eper.
  • Burgonya
  • Himalája só
  • Dió, brazil dió, pekándió

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.