Létezik egy kevésbé ismert trükk, amiről talán nem is tud, és amely természetes hozzávalókon alapul.
Hogyan főzzünk krumplit anélkül, hogy bepiszkolnánk a serpenyőt?
Tökéletesen lehetséges a burgonyát egészségesen és könnyedén megfőzni. Mindössze a krumplira, egy fóliára és egy mikrohullámú sütőre van szüksége.
A mikrohullámú sütőben való használatra alkalmas fóliát kell használnia, hogy elkerülje az égési sérüléseket. Kövesse ehhez az alábbi lépéseket:
A burgonyát alaposan mossa meg, még akkor is, ha héjastul főzi;
Hámozza meg és kockázza fel egyenletesen;
Öblítse le folyó víz alatt, és szárítsa meg;
Tegye egy nagy, mély tálba, és jól terítse szét, hogy ne fedjék egymást;
Nem kell sózni vagy fűszerezni;
Fedje le fóliával úgy, hogy a széleken is megtapadjon;
Tegye az edényt a mikrohullámú sütőbe, és főzze 5-6 percig maximális fokozaton;
A fólia alatt képződő nedvesség lehetővé teszi, hogy a burgonya megfőjön;
A fent megadott idő letelte után szúrja meg a villa hegyével;
A villa hegyének jól be kell hatolnia anélkül, hogy a burgonya összetörne;
Vegye ki az edényt a mikrohullámú sütőből, és gyorsan távolítsa el a fóliát;
Hűtse le, és fogyassza tetszés szerint.
Minden, amit a burgonya elkészítéséről és fogyasztásáról tudni kell
A burgonya kiváló szénhidrátforrás. A táplálkozási szakemberek szerint hetente egyszer vagy kétszer érdemes fogyasztani.
Gluténmentes, és kiváló alternatívát nyújt a lisztérzékenységben szenvedők számára. Használhatja rizs, kukorica, hajdina stb. helyett.