Háztartás, Kert, Növény, Tippek

Hogyan öntözzük a rozmaringot, hogy egészséges és dús maradjon?

A rozmaring nem csak egy egyszerű fűszernövény, hanem kiváló megoldás a terasz vagy az erkély parkosítására és kellemes illatának megteremtésére is.

Miért fontos a megfelelő öntözés?

Mint minden növény esetében, itt is a megfelelő egyensúlyra kell törekedni, hogy elkerüljük a szárazságot vagy a pangó vizet. A rozmaring mediterrán növény, amely optimalizált, rendszeres gondozást igényel.

Hogyan kell öntözni a rozmaringot, hogy egészségesen és dúsan nőjön?

A fiatal növényeknek bőséges öntözésre van szükségük, hogy elősegítsék a jó gyökérzet kialakulását és a talajban való kiváló eloszlását. Ebben az esetben folyamatos beavatkozásra és rendszeres öntözésre van szükség, hogy a talaj nedvességtartalma megfelelő maradjon.

Az érett rozmaringnak nincs szüksége ennyi öntözésre. Ellenállóbb a szárazsággal szemben, és a gyökereiben tárolt vízre támaszkodhat. Ebben az esetben a gyökérrothadás elkerülése érdekében pontos öntözési ütemtervet kell felállítani.

A talaj nedvességtartalmának megállapításához szúrja az ujját a talajba. Ha száraznak tűnik, öntözze meg. Nagyon meleg napokon öntözzön kicsit gyakrabban.

A felesleges víz okozta gyökérrothadás megelőzése érdekében jól lecsapolhatja a talajt. Hetente egyszer, csepegtetve, egyszerre 20 percig öntözze.