Háztartás, Tippek

Hogyan kell megfelelően mosni a tüllt és más kényes anyagokat. Fantasztikus!

Néhány tipp a tüll és más kényes anyagok megfelelő mosásához. Néha az otthoni módszerek hatékonyabbak, mint a modern háztartási vegyszerek.
A tüll megújításához étkezési sóra, folyékony fehérítőre és asztali ecetre lesz szüksége.

1) Áztassuk a tüllünket 36 fokos meleg vízben, és adjunk a vízhez bőven sót. A só lágyítja a vizet, és minden sárgaságot és szennyeződést kikezd. A víz csodálatosan sötét lesz – olyan erős a só hatása. Hagyja ázni másfél órán keresztül.

2) Öblítse le langyos vízben. A lényeg, hogy a túl meleg víztől a tüll és más finom szövetek sárgává és merevvé válnak. A víznek hűvösnek kell lennie a keze érintésére. A víz hőmérsékletét a könyökünkkel mérjük, mint amikor gyermeket fürdetünk. Meleg lesz; a könyöknek más az érzékenysége.

3) Ismét öntsön ugyanolyan hőmérsékletű vizet, most adjon hozzá mosóport! Mossa, öblítse ki, ne csavarja ki!

4) Ismét öntsön 36 fokos vizet, adjon hozzá ecetet – egy evőkanálnyit literenként. Erre azért van szükség, hogy a tüll „csillogjon”. A szövet szálai fényesek, rugalmasak lesznek, a napon ez a hatás fokozódik. A szövet csillogni fog a fény játékától!

5) Ezután öntsön új, azonos hőmérsékletű vizet, adjon hozzá folyékony fehérítőt. A tüllje hófehér lesz ettől az eljárástól!!!!.

Ennyi, igazából nem is olyan hosszú, de a függönye ragyogni fog, és tisztaságával, újszerűségével meglepheti ismerőseit.