Háztartás, Tippek

Hogyan kell tisztítani egy üveg izzót: Az összes tipp

Üveg izzói elöregedtek és nem világítanak úgy, mint régen? Akkor lehet, hogy egy alapos tisztítás jól jönne. Mindjárt felfedezheti az összes tippet, hogyan kell ezt megtenni! A portalanítástól a mélytisztításig, az üveg izzók és lámpatestek tisztítása nem is olyan bonyolult.

Miért érdemes az üveg izzókat tisztítani?

Számos jó oka van annak, hogy miért érdemes tisztítani az izzókat. Íme egy lista, ami segíthet:

Optimalizálja a világítást: a por és a szennyeződés csökkenti a fénykibocsátást.
Esztétika: egy tiszta lámpatest jobban illeszkedik a dekoráció többi részéhez. A foltok elrontják a világítás megjelenését.
Jobb élettartam: a rendszeres tisztítás megelőzi az esetleges károsodást. Ezt a szennyeződések felhalmozódása okozza.
Energiatakarékosság: egy tiszta izzó esetén a fény jobban szóródik. Így nincs szükség erősebb izzókra.
Hangulat és jó közérzet: egy tiszta, jól karbantartott otthon hozzájárul a mindennapi boldogságérzethez.

Ellenőrizze a biztonságot az üveg lámpatest tisztítása előtt

Az üveg lámpatest tisztítása előtt számos biztonsági szempontot kell betartani. Az áram kikapcsolása a legfontosabb pont. Ehhez kapcsolja le a tisztítani kívánt lámpatestek kapcsolóját. Ezzel elkerülhető az áramütés veszélye a tisztítás során.

Amikor egy függesztett lámpatestet porol le, győződjön meg róla, hogy rendelkezik különféle védőfelszerelésekkel. Különösen védőszemüveggel, hogy a por ne kerüljön a szemébe. A por belégzésének elkerülése érdekében jó védelmet jelent egy maszk. Ez még fontosabb, ha allergiás.

Az üveg lámpatestek portalanítása

Először is csavarja ki az izzót. Most, hogy már kéznél van, a mosogatóban elmoshatja. Egy tiszta ruhával áttörölheti, hogy eltávolítsa az összes port. Szükség esetén használjon nem súroló hatású terméket, például Marseille szappant.

Ügyelj arra, hogy a tisztítás során ne alkalmazzon túl nagy erőt, és óvatosan végezze a tisztítást. Az üveg izzó tisztítása anélkül, hogy megsérülne, még jobb! Ha fel van akasztva, kerülje a forgatását, nehogy kitekeredjen. Helyezze el a létrát tökéletesen, hogy könnyen hozzáférjen.

Természetes termékek az üveg izzók tisztításához

A természetes termékek a leghatékonyabb módja az izzók tisztításának. Használja ezt a listát, hogy segítsen a helyes választásban:

Fehér ecet: keverjen egyenlő arányban fehér ecetet és vizet. A fehér ecet savas, és mélytisztítást biztosít. Hígítsa vízzel, hogy ne károsítsa az anyagot.
Szódabikarbóna: Keverjen szódabikarbónát vízzel, és olyan keveréket kap, amely képes kezelni a makacs foltokat.
Citromlé: A citromlé savasságának köszönhetően természetes zsírtalanító. A fehér ecettel ellentétben a citromlé kellemes illatot hagy maga után.

Használja ki ezeknek a termékeknek az erejét, hogy megfelelően tisztítsa meg az üveg izzókat.

Fényesítse ki üveg izzóit

Ahhoz, hogy üveg izzói csillogóak maradjanak, rendszeresen tisztítsa meg őket. Ideális esetben legalább hetente egyszer portalanítson. Az alaposabb tisztításhoz használhat vízzel kevert mosogatószert. Ezt havonta egyszer tegye meg a mindennapi nyugalom érdekében.

Ha még fényesebbé szeretné tenni őket, az alkohol jó szövetséges lesz. Dörzsölje át egy puha ruhával, hogy eloszlassa a terméket.

Legyen azonban óvatos a vegyszerekkel. Ezek károsíthatják az üveget. A csiszolószerek gyakran tartalmaznak ammóniát. Ezeket a termékeket kerülni kell, ha jó állapotban szeretné tartani az izzót.

Amit az üveg izzók tisztításáról tudni kell

Az üveg lámpatestek bútorai részét képezik, és hozzájárulnak otthona meleg hangulatához. Fontos, hogy tisztán tartsa őket, hogy megőrizze esztétikai vonzerejüket.

A tisztán tartásuk érdekében ne feledje, hogy rendszeresen portalanítsa őket. Ezután legalább havonta egyszer mossa le őket. A 3 legjobb természetes termék a fehér ecet, a szódabikarbóna és a citromlé.