Háztartás, Tippek

Hogyan lehet elérni, hogy a szálka magától kijöjjön?

Amikor egy szálka a bőr alá kerül – az mindig kellemetlen és fájdalmas, ezért minél hamarabb ki kell szedni. Fontos azonban, hogy helyesen csináljuk.

A szálka mindig kellemetlen érzés, akár a bőr alatt az ujjon, a kézen, a lábfejen, a sarkon vagy a köröm alatt található. Ráadásul sokan azt gondolják, hogy ez csakis fa szálka lehet. Valójában a szálkát fémforgács, üvegdarab, tüske, növényi tű és még sok más is jelentheti.

Hogyan lehet kiszedni egy mély szálkát?

Először is egy mosdótálban meleg vízből és szappanból készítsen keveréket, hogy beáztassa a lábát. Ezután vegyen elő egy új, tű nélküli fecskendőt, és egy erős rántással szívja ki a szálkát.

Hogyan lehet elérni, hogy a szálka magától kijöjjön?

A közvetlen beavatkozás mellett a szálkától való megszabadulásnak van egy olyan módszere, amellyel magától kijön. Ehhez össze kell keverni egy teáskanál szódabikarbónát és egy teáskanál vizet. Az így kapott kását vigye fel a sebre, és 4-5 órára rögzítse ragtapasszal. Ezután a bőr puhább lesz, és a szálka magától kijön.

Mi történik, ha nem távolítja el a szálkát az ujjából?

Ha nem vesszük figyelembe az erős fájdalomérzetet, a szálka komoly gennyesedéshez is vezethet. Ezért ha nem távolítja el a szálkát az első 6 órán belül, gyulladás léphet fel. Felmerül a kérdés – mit tegyen, ha nem tudja kiszedni a szálkát? Egyszerű, azonnal orvoshoz kell fordulni.