Egészség

Hogyan lehet gyorsan csökkenteni a magas vérnyomást (gyógyszermentes terápia)

Az artériás magas vérnyomás az egyik leggyakrabban diagnosztizált szív- és érrendszeri betegség. Ezt a kórképet krónikusan magas vérnyomásértékek jellemzik.

Önálló betegségként a magas vérnyomás nagyon ritka. Leggyakrabban a kórkép egy másik súlyos betegség egyik szövődménye. A magas vérnyomás az emberi test szinte minden rendszerének működésében működési zavarokat okozhat, de a legsúlyosabb szövődmény a hipertóniás válság. Ez egy összetett állapot, amely szívroham vagy stroke kialakulását idézheti elő.

Hogyan lehet gyorsan csökkenteni a vérnyomást gyógyszer nélkül

Masszázs

Sima lassú mozdulatokkal masszírozza a nyakat, a nyakszirtre összpontosítva.

Ecetes borogatás

Vegyen 2 darab ruhadarabot, és áztassa őket alma- vagy közönséges asztali ecetbe. Tegye őket a sarkaira, és tartsa rajta 5-7 percig. Mérje meg 20-30 perc múlva a vérnyomását. Ha nincs javulás, ismételje meg újra.

Méz és gyümölcslé

Hígítson fel 100 ml mézet 100 ml gyümölcslében. Naponta háromszor vegyen be belőle egy kiskanállal. Krónikus magas vérnyomásban szenvedők számára alkalmas.

Akupunktúrás pontok

A fülcimpa alatti mélyedéstől a kulcscsontig húzódó vonalon hat. Helyezze mutatóujját a fülcimpa alatti mélyedésbe, nyomja meg és húzza meg a vonalat a kulcscsont közepéig. A képzeletbeli vonalnak majdnem függőlegesnek kell lennie.

Ne nyomja erősen, csak simogassa a bőrt az ujjával. Végezze el 8-10 alkalommal a fej mindkét oldalán. A vérnyomását rögzítse a masszázs előtt és közvetlenül utána.

Próbálja ki, és sikerülni fog!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.