Állat, Háztartás, Tippek

Hogyan lehet kiszedni a hangyákat az állateledelből és távol tartani őket

Az állateledelt mindig légmentesen záródó edényben kell tárolni, de néha mégis előfordulhat, hogy hangyák szállják meg. Ez az útmutató megmutatja, hogyan lehet a hangyákat kiszedni a háziállat eledelből és távol tartani őket. Könnyedén megmentheti kutya- és macskaeledelét anélkül, hogy a szemétbe kellene dobnia!

Hogyan lehet kiszedni a hangyákat a háziállat eledelből és távol tartani őket

Nincs is annál rosszabb, mint amikor elmegyünk megetetni a háziállatainkat, és rájövünk, hogy az ételüket hangyák szállták meg… különösen reggel 6-kor. Tegnap pontosan erre a problémára ébredtem. Félig ébren voltam, kávé előtt, és elmentem, hogy megtöltsem a kutyák tálját, amikor felfedeztem, hogy több száz apró hangya bejutott a kutyaeledel tárolójába. Ha azt mondanám, hogy dühös voltam, akkor még enyhe kifejezés lenne, mivel épp most töltöttem meg a tárolót egy jó nagy zacskó speciális gabonamentes kutyatáppal.

Két boston terrierünk van, és nagyon érzékeny a gyomruk, ezért gabonamentes kutyatápot etetünk velük, ami nincs tele töltelékanyaggal. Az első gondolatom az volt, hogy ki kell dobnunk a kutyatápjukat, és új tápot kell vennünk. Megetettem őket egy kis csirkével, ami a hűtőnkben volt, és vártam, amíg elmegyek az állatkereskedésbe, hogy új tápot vegyek, de úgy döntöttem, először felhívom az állatorvosunkat, hátha van valami trükk, amivel megmenthetem a kutyatápot.

Úgy gondolom biztosan sok emberrel történt már ilyen, nem igaz? Szerencsére az állatorvosunknak volt egy tökéletes megoldása, és ahelyett, hogy kidobtuk volna, megmenthettük a drága kutyaeledelt!

Hogyan lehet eltávolítani a hangyákat a háziállat-tápból

1) Öntse a hangyákkal fertőzött állateledelt egy nagy tartályba.

2) Fogjon egy kis kukoricakeményítőt… igen, azt a fajtát, amit főzéshez és hasonlókhoz használ.

3) Szórj egy kis kukoricakeményítőt a hangyákkal fertőzött állateledelre.

4) Rázza össze az egészet. A kukoricakeményítő segít leválasztani a hangyákat az ételről.

5) Miután az ételt bevonta kukoricakeményítővel, ideje kiszedni a hangyákat az ételből. Ha csak néhány hangya van benne, nem fog ártani kedvencünknek, ha megeszi őket, de szedjünk ki minél többet.

Fogjon egy konyhai szűrőt vagy szitát és egy száraz ecsetet. Töltsük meg a szűrőt az étellel, és dobjuk fel, miközben a száraz kefével távolítsa el az ételre ragadt hangyákat… nem lehet sok. A legtöbbjük valószínűleg a műanyag tartály alján van. Ezt felváltva tegye, amíg az összes kutyaeledel tiszta nem lesz. Kicsit fárasztó, de teljesen megéri! Öntsön minden egyes adag tiszta kutyaeledelt vissza a kutyaeledel-tartályba. Az állateledelben maradt kukoricakeményítő nem fog ártani a háziállatoknak.

Miután az összes eledel tiszta, tegye meg az alábbi óvintézkedéseket, hogy kutyája eledele a továbbiakban hangyamentes legyen.

Hogyan tartsa távol a hangyákat a háziállat-eledeltől

Helyezzen egy sor vazelint a kutya vagy macskaeledel-tároló edény alsó széle köré és a háziállat eleségtáljának alja köré, hogy megakadályozza, hogy a hangyák vagy más kártevők bemásszanak a háziállat eledelébe. A hangyák nem fogják átlépni a gátat.

Egy másik egyszerű módja annak, hogy távol tartsa a hangyákat a háziállat eledelétől, ha a környező területeket egy kis borsmentaolajjal bekenegeti. A borsmenta illóolaj nagy mennyiségben ártalmas lehet egyes háziállatokra, ezért elég egy csepp a közeli szőnyegre, függönyre vagy egy vattakorongra, amelyhez a háziállat nem tud hozzáférni, és máris távol tartja a hangyákat. A hangyák irtóznak a borsmenta illatától.