Érdekes, Tippek

Hogyan lehet megszabadulni egy telemarketingestől? Mond ezt a mondatot, és leteszi a kagylót!

Mindannyian szembesültünk már ezzel a helyzettel legalább egyszer az életünkben. Várunk egy hívást, majd hirtelen megcsörren a telefonunk. Sajnos ez rendszerint egy bosszantó telemarketinges. Elmondunk egy olyan módszert a telemarketingesekkel való kommunikációra, amellyel ezek az idegesítő hívások emlékké válnak.

Gátlástalanul hívogatják hétvégén is?

Valószínűleg egyetért azzal, hogy a telemarketingesek hívásai az egyik legidegesítőbb dolog. Különösen bosszantó, ha egy fontos hívást vár, és csak egy olyan ajánlatot kap, hogy vásároljon meg valamit, amire nincs szüksége. Manapság a telemarketingesek nagyon tolakodóak és idegesítőek tudnak lenni. Hívásaikat néha nemcsak munkaidőben, hanem este és hétvégén is fogadjuk. Szerencsére van megoldás. Tudja meg, milyen szavakkal lehet gyorsabban véget vetni a hívásnak!

Mi a legjobb módja a telemarketingesekkel való kommunikációnak?

Érdemes észben tartani, hogy a telemarketingesek csak a munkájukat végzik. Tehát tényleg nem szabad sértegetni őket. Néha azonban a telemarketingesek hívásainak száma valóban nyomasztó lehet. Még ha blokkolunk is bizonyos telefonszámokat, előfordulhat, hogy néhány nappal később egy másik telefonszámról kapjuk ugyanazt az ajánlatot. Ez azért igazán bosszantó, mert a telemarketingesek általában a legalkalmatlanabb időpontokban hívnak. Gyakran úgy érezhetjük, mintha ember helyett egy robottal beszélgetnénk. Ezért sokan egyszerűen elkerülik, hogy ismeretlen számról érkező hívásra válaszoljanak.

A telemarketingesek általában bónuszokat kapnak az eladásokért, ezért a naiv embereket mindenféle ajánlatokkal csalogatják. Szerencsére van egy egyszerű megoldás. Még csak le sem kell tenni a telefont!

Mindössze néhány mondat elég ahhoz, hogy hatékonyan megszabaduljon a telemarketingestől

Nem mindenki tudja, de a telemarketingeseknek tiszteletben kell tartaniuk a GDPR-t. Jó, ha tisztában vagy a jogaival. Ne feledjük, annak, aki felhív minket, hogy megpróbáljon eladni nekünk valamit, vagy meghívni minket egy eseményre, jogszerűen kell rendelkeznie a telefonszámunkkal. Ha szeretnénk, a telemarketingesnek tájékoztatnia kell, hogy ki az adatkezelő. Ha felteszi ezt a kérdést, és olyan választ hall, hogy „az Ön számát véletlenszerűen választotta ki egy számítógép”, akkor ez valószínűleg hazugság.

Ne feledje továbbá, hogy minden telefonos marketingesnek a hívás elején közölnie kell, hogy marketingajánlat miatt hívja Önt.

Mi tehát a legjobb megoldás?

Természetesen a leggyorsabb megoldás, ha egyszerűen letesszük a telefont, de ez nem oldja meg a problémát. Ráadásul nem is túl udvarias. Ha tehát egy ilyen zaklató hívás során azt hallja, hogy a számát állítólag számítógépes úton generálták, mindenképpen közölje velük, hogy ez a tárcsázási rendszer illegális. Jó ötlet, ha a tolakodó telemarketingestől pontos céginformációt kér. Ezután világossá kell tennie számukra, hogy a céget még aznap feljelentik a Verseny- és Fogyasztóvédelmi Hatóságnál. Ezzel valószínűleg elkerülhető lesz a további beszélgetés és többé nem fogják zaklatni.