Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk és tartsuk tisztán a kültéri kukát?

A kültéri kukák egyenesen undorítóak tudnak lenni, és a tisztításuk nem a legszórakoztatóbb tevékenység. Ezek az egyszerű, lépésről-lépésre követhető utasítások bemutatják, hogyan tisztítsa és tartsa tisztán a kültéri kukákat egész évben… még akkor is, ha nyáron nagyon csúnyák lesznek!

Néhány hete egy zsák szemetet vittem ki, és a kuka annyira bűzlött! Ráadásul volt benne néhány kukac is. Tudom, olyan gusztustalan, de én most a valóságot tartom szem előtt. Gyorsan bedobtam a szemeteszsákot a kukába, és amilyen gyorsan csak tudtam, visszarohantam a házba, hogy felhívjam és panaszkodjam a férjemnek a gusztustalanság miatt. Azonnal elmondtam neki, hogy tudomásom szerint, van olyan cég, amelyik jön és kitakarítja a kültéri kukákat, és hogy amint leteszem vele a telefont, azonnal fel is hívom őket. Így hát felhívtam az első szemeteskuka-tisztító szolgáltatást, amit találtam, és árajánlatot kértem. Kisebb vagyonba került volna kukánként.

Nem fogok hazudni, megbeszéltem velük egy időpontot, hogy jöjjenek és tisztítsák ki a kukáimat. Aztán azt gondoltam magamban… tényleg ennyit fogok fizetni valakinek azért, hogy kitakarítsa a kukáimat? Ide jutott a világ? Ugyan már… biztos meg tudom csinálni magam is, nem? Így hát úgy döntöttem, hogy várok a következő alkalomra mikor elviszik a kukákat, és magam takarítom ki, bármennyire is undorító. Kitaláltam egy listát is, hogy miként akadályozhatom meg, hogy még egyszer ilyen undorító legyen.

A legtöbb hozzávaló megvásárolható a helyi boltban:

4 csésze fehér ecet
½ csésze mosogatószer
Locsolócső
Vödör
Súrolókefe
Felmosó
Gumikesztyű
Ponyva

Hogyan tisztítsuk meg a kültéri kukákat?

1) Kezdje azzal, hogy kiöblíti a kukát. A kukát fordítsa az oldalára, és jól öblitse ki tiszta vízzel.

2) Ezután készítsen tisztítóoldatot 4 csésze ecetből, ½ csésze mosogatószerből és vízből.

3) Mártsa a meghosszabbítható súrolókefét vagy bármilyen súrolókefét, amit használni szeretne, az oldatba, és kezdje el súrolni a kuka belsejét. Én azért szeretem a kihúzható súrolókefét, mert így valójában nem kell egészen belemennem a csúnya kukába a súroláshoz.

4) Ha már nagyon jól lesikálta a kuka belsejét, fordítsa az oldalára, és engedje ki az összes trutymót. Szeretek egy ponyvát leteríteni, hogy ezt megtehessem, így a törmelék nem kerül az udvarra vagy a felhajtóra.

5) Öblítse ki a szemetes kuka belsejét vízzel.

6) Most itt az ideje, hogy megtisztítsa a kuka külsejét! Mártson egy súrolókefét a tisztítóoldatba, és súrolja át alaposan a külsejét.

7) Öblítse le a kuka külsejét egy vizes tömlő segítségével.

Ha a kuka kívül-belül tiszta, nyissa ki a fedelét, és hagyja, hogy a belseje egy éjszakán át száradjon.

Most, hogy megmutatta, hogyan lehet szépen tisztává tenni a kukákat, beszéljünk néhány egyszerű módszerről, hogy a továbbiakban is tisztán tartsa őket…

Hogyan tartsuk tisztán a kültéri kukákat?

1) Ne töltse túl a szemeteszsákokat!

Először is, ha túltömi a szemeteszsákokat az otthonában, az csak megnehezíti a megkötésüket és a zsák elszakadása nélküli kivitelüket. Igazán bűnösök vagyunk ebben, mert mindenki csak úgy nyomja le a szemetet, amennyire csak tudja, hogy beleférjen, amit éppen kidob, és ne kelljen ténylegesen neki kivinnie a szemetet.

2) Győződjön meg róla, hogy a szemeteszsákok szorosan vannak lezárva

Ez visszautal az első tippemre. Amikor a szemeteszsákot a kültéri szemetesbe viszi, szorosan le kell zárni, hogy a szemét tartalma ne vonzza a legyeket, amelyek petéket raknak, amelyek kukacokhoz vezetnek. Ez segít abban is, hogy ne történjen szivárgás, és ne piszkítsa be a kültéri kukákat.

3) Ne dobjon apró, laza tárgyakat a kültéri kukákba

Igazán bűnösek voltunk abban, hogy az olyan tárgyakat, mint a gyorséttermi zacskók és a bolti csomagolásokat, egyenesen a szemetesbe vittük, anélkül, hogy bezacskóztuk volna. A gyorséttermi zacskókat szorosan lezárt zacskóban kell kidobni. Az olyan laza tárgyak, mint például egy nemrég vásárolt játék csomagolása átszúrhatja a szemetesben lévő többi szemeteszsákot.

4) Újrahasznosítás

Nem is kellene ezt a tippet ezen a ponton megosztanom, de még mi is bűnösek vagyunk abban, hogy nem újrahasznosítunk annyit, amennyit kellene, vagy nem megfelelően. Sok otthonban tlálható már szelektív kuka, de ha nincs, akkor is könnyű újrahasznosítani, ha létrehoz egy külön helyet az újrahasznosítható tárgyaknak.

5) Öblítse ki a kültéri kukát az elszállítás után

Miután elszállították a szemetet, a kerti slaggal gyorsan öblítse át, és hagyja nyitva a fedelet, hogy körülbelül egy órán át száradhasson. Ez lemossa a kukában esetleg keletkezett szivárgásokból származó folyadékot.