Háztartás, Szépség, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a sminkszivacsot otthon (9 egyszerű lépés)

Még ha fertőtleníteni is szeretné, a sminkszivacs rendszeres tisztítása nehéz feladatnak tűnik. Ajánlatos 3-4 havonta cserélni, attól függően, hogy milyen gyakran használja.

De a sminkszivacs tisztításakor óvatosnak kell lennie, bármilyen időigényes vagy fárasztó feladatról legyen is szó. Elvégre a bőrén használja.

Ezért most itt van egy egyszerű bemutató arról, hogyan tisztítsa meg otthon gyorsan és egyszerűen a sminkszivacsát. Az otthoni tisztítási bemutató a sminkszivacs mosásáról két másik tisztítási tippet és trükköt is tartalmaz, amelyekkel mosógépben és mikrohullámú sütőben tisztíthatja a szivacsot. Szedje össze az alapanyagokat, egy szappant, két tálat és egy száraz törülközőt, és tanulja meg, hogyan kell kimosni a sminkszivacsot.

1) lépés: Nedvesítse be a szivacsot

Tegyen egy tálba friss vizet. Mártsa a sminkszivacsot a vízbe. A szappanhab kialakításához nedvesítse meg a szivacsot. Amint azonban a szivacs magába szívta a vizet, vegye ki, és nyomja ki. Ügyelj arra, hogy a sminkszivacs nedves legyen, de ne csöpögjön.

2) lépés: Dörzsölje a szappant a szivacshoz

Vegyen egy darab szappant. Most dörzsölje a szivacsot a szappanhoz. Ügyeljen arra, hogy a szappant a sminkszivacs körül dörzsölje.

Bónusz tipp: bármilyen szappant használhat, akár fürdőszappant is. Használhat babasampont vagy folyékony szappant is. A sminkszivacs tisztításához azonban kerülje a mosószert.

3) lépés: Áztassa a szivacsot meleg szappanos vízben

Áztassa a szivacsot néhány percig meleg szappanos vízben. Ha a szivacs piszkos, dörzsölje meg az ujjai között, miközben meleg szappanos vízbe mártja.

4) lépés: Töltse meg a másik tálat tiszta vízzel

Töltsön meg egy tálat tiszta vízzel. Erre a szivacs kiöblítéséhez lesz szüksége. Alternatívaként folyó víz alatt is leöblítheti a sminkszivacsot.

5) lépés: Nyomja ki a szivacsot

Mártsa a szivacsot a tiszta vízbe, dörzsölje meg és nyomja ki. Dörzsölje és nyomkodja tovább, közben cserélje a vizet. Ismételje a lépést addig, amíg a szivacsból tiszta víz nem jön ki. Amikor folyó víz alatt öblítjük, addig nyomkodjuk, amíg tiszta víz nem jön ki.

6) lépés: Távolítsa el az összes szappant a szivacsból

Az újrahasználható sminkszivacs jól felszívja a sminket, a szennyeződéseket és az olajokat. Ezért a sminkszivacs otthoni mosásakor a sminkfoltok, olaj és szennyeződések eltávolítása érdekében szükség lehet arra, hogy többször is megmossuk, lesúroljuk és leöblítsük szappannal és vízzel.

Tehát addig ismételje a tisztítási lépéseket, amíg elégedett nem lesz. Ügyeljen arra, hogy a tisztítási eljárás végén ne maradjon szappanmaradék a szivacson.

7) lépés: Száraz törülközővel törölje le a felesleges vizet

Egy száraz törülköző segítségével törölje le a szivacsról a felesleges vizet. A száraz törölközővel való törléskor legyen gyengéd, és ne dörzsölje túl erősen.

8) lépés: Hagyja a szivacsot megszáradni a levegőn

Ha a sminkszivacsra azonnal szüksége van, hajszárítóval gyorsan megszáríthatja. Győződjön meg azonban arról, hogy a szivacs megfelelően megszáradt, mielőtt újra használná.

9) lépés: Íme a tiszta szivacsa

Voila! Itt a tiszta sminkszivacs, amit újra használhat.

Hogyan tisztítható a sminkszivacs a mikrohullámú sütőben?

Fogjon egy mikrohullámú sütőbe való tálat.
Töltse meg annyi vízzel, hogy a sminkszivacs elmerüljön benne.
Adjon a vízhez egy kevés babasampont vagy folyékony szappant.
Nedvesítse be a szivacsot, és merítse bele a szappanos vízbe.
Helyezze a tálat a szivaccsal együtt a mikrohullámú sütőbe.
Kapcsolja be a mikrohullámú sütőt egy percre.
Hagyja kihűlni a vizet a mikrohullámú sütőben, mielőtt kivenné.
A szivacson lévő alapozónak át kellett kerülnie a szappanos vízbe vagy a samponba, így a sminkszivacsnak tisztának kell lennie.
Öblítse le a szivacsot folyó víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz.
Ha szükséges, ismételje meg a lépéseket, amíg elégedett nem lesz a sminkszivacs tisztaságával.

Hogyan tisztítható a sminkszivacs mosógépben?

Ha sminkmester és gyorsabban kell megtisztítania a szivacsokat, akkor könnyű dolga lesz, ha mosógépben mossa ki őket.

Gyűjtse össze az összes sminkszivacsot egy fehérnemű mosására alkalmas zacskóba.
Helyezze a zsákot a mosógépbe.
Adjon enyhe folyékony szappant vagy babasampont a mosógép mosószerrekeszébe.
Válassza ki a kímélő mosási ciklust, és kapcsolja be a mosógépet.
Amikor a folyamat befejeződött, indítsa el egy extra öblítési ciklusra.
Vegye ki a mosógépből, és akassza fel a zsákot, hogy a levegőn megszáradjanak a szivacsok.