A görögdinnyeszezon az édes és lédús gyümölcsöket hozza magával, amelyek sokak kedvencei. Hogyan lehet megkülönböztetni a jó és a rossz görögdinnyét.
A görögdinnyeszezon általában július végétől szeptember elejéig tart. Ez az az időszak, amikor a görögdinnye eléri a legjobb minőségét, és a legédesebb és leglédúsabb. Ahhoz, hogy édes görögdinnyét válasszon, figyeljen néhány alapvető tényezőre. Arról írunk most, hogy hogyan lehet meghatározni, hogy érett-e a görögdinnye.
Igaz, hogy vannak görögdinnye fiúk és görögdinnye lányok?
Van egy közhiedelem, hogy a görögdinnye két nemre oszlik: állítólag van egy fiú és egy lány, amelyik édesebb és több maggal rendelkezik.
„Nem, ez nem igaz” – mutat rá az eladó.
Vannak olyan fajták, amelyekben jól látható, hol a lány, hol a fiú. Ízben azonban nem különböznek.
Meg lehet-e határozni a görögdinnye érettségét a szár alapján?
Ezenkívül létezik egy mítosz, miszerint a görögdinnye érettségét meg lehetne határozni abból, hogy milyen szár van rajta. Állítólag ha a szár száraz, az azt jelenti, hogy a görögdinnye érett, és éretten szedték, ha pedig zöld a szár, akkor a görögdinnye éretlen.
Azért zöld mert lehet, hogy csak ma szedték le. Tehát a zöld nem azt jelenti, hogy éretlen. Csak arról van szó, hogy friss szedés.
Szükséges-e a sárga folt a görögdinnyén?
Elterjedt vélemény, hogy ha sárga folt van a görögdinnyén, az annak a jele, hogy a szántóföldön megérett.
A sárga folt nem feltétlenül jelzésértékű.
Hogyan válasszunk édes görögdinnyét?
Az eladó azt tanácsolja, hogy a görögdinnye érettségének megállapításához a lékelés módszerét alkalmazzuk.