Háztartás, Tippek

A 6 leggyakoribb ok, amiért a sütő megégeti az ételt. A hibák könnyen kezelhetőek!

Minden étele megégett, amit kivesz a sütőből?

Nyugodjon meg! Tudjuk, mi lehet az oka, és egyszerűen kezelheti!

A sütőtálca rosszul van beállítva

A megfelelő szint a legfontosabb dolog. Ha a tálca túl magasan vagy túl alacsonyan van, az azt eredményezi, hogy a hőforrásnak nem megfelelő mértékben van kitéve. A megoldás? Természetesen kompromisszumot kell kötnie. Az edény egyenletesen fog melegedni, ha valahová középre helyezzük. A felső fűtés használható a karamellizáláshoz, míg az alsó a gyors melegítéshez.

Ne legyen túl spontán

Ügyeljen arra, hogy mindig pontosan ugyanazt a hőmérsékletet válassza, mint amit a receptje javasol.

Rossz beállítások

Minél újabb a sütő, annál több funkciót kínál. Sajnos ez néha félrevezető lehet. Ez azonban nem probléma, ha nem felejtjük el, hol tároljuk a használati útmutatót. Elolvasása nagyon sok ételt menthet meg!

Nem megfelelő bemelegítés

A sütőnek megfelelően fel kell melegednie, mielőtt betesszük az ételt. Különösen, ha gázüzemű tűzhelyről beszélünk. Ha az edényeinek megég az alja, az azt jelenti, hogy túl hamar tette be őket.

Hibás termosztát

Néha túlságosan megbízunk a sütőben. A hőmérséklet rendben lévőnek tűnik, a sütési idő rendben van, a tálca szintje is rendben van, mégis rosszul mennek a dolgok. Mindez egy hibás termosztátra vezethető vissza. Annak ellenőrzéséhez, hogy megfelelően működik-e, sütéshőmérőre van szükség. Ha a termosztát nem kapcsolja ki a fűtést, az azt jelenti, hogy ki kell cserélni.

Hibás fűtőtest

Ha az edénye csak az egyik oldalán ég meg, az azt jelenti, hogy az egyik fűtőtest hibás lehet, ha azt látja, hogy valami sötét maradék borítja, akkor jobb, ha azonnal kicseréli, mert ez azt jelentheti, hogy nem egyenletesen melegszik fel, és ennek következtében megég az edénye egy része.