Háztartás, Tippek

Hogyan lehet a törölközőket pihe-puhává tenni: egy mindig otthon lévő termék segíthet

Nincs is annál kellemesebb, mint egy forró fürdő után egy vastag és pihe-puha törölközőbe burkolózni – de hogyan lehet elérni, hogy ez örökre így maradjon?

Úgy tűnik, hogy csak a szállodák és a gyógyfürdők kínálnak puha törölközőket. Annak ellenére, hogy sokan naponta használják őket, mindig olyan jól néznek ki, mint új korukban. De most már akár haza is vihetjük a luxus eme kis darabját.

A szakemberek számos módon tartják hosszabb ideig jobb állapotban a törölközőket, de van egy egyszerű trükk, amit otthon is kipróbálhat.

Konkrétan fehér ecet, fehérítőszer és extra textilápoló egyszerű keverékére van szüksége.

Ha azt szeretné, hogy a törölközői puhák és bolyhosak maradjanak, csökkentse a mosószer mennyiségét, és felejtse el a hagyományos öblítőt. Ezek a termékek ugyanis mind felhalmozódnak a szövetben, és ezért lesz merevek mosás után.

Kevesebb mosószert használjunk, a törölközőket közepes hőmérsékleten mossuk, és ne tömjünk egyszerre túl sok törölközőt a mosógépbe.

Még ha el is férnek és megfelelnek az előírt maximális száraz súlynak, ne feledjük, hogy sok vizet szívnak magukba, és megsokszorozzák a súlyukat, ha vizesek lesznek. Ez extra terhelést jelent a mosógépnek, és az nem fogja tudni megfelelően kimosni őket.