Háztartás, Tippek

Hogyan távolítsuk el a rágógumit a ruháinkról: egy profi ruhatisztító működőképes házi praktikái

Sokan nem bírják ki rágógumi nélkül a nap folyamán. A figyelmetlenség miatt a ruhákra ragadhat. Hogy mit tegyünk ilyen esetben?

A ruhákra tapadó rágógumi igazi kínszenvedés mindenki számára. Néha sokkal nehezebb letisztítani, mint egy régi foltot a nadrágon vagy a pólón. Nem kell azonban elkeseredni, ha a rágógumi miatt van bajban.

Hogyan lehet két perc alatt könnyedén letisztítani a rágógumit a ruháról?

Ahhoz, hogy ezt megtegye, alkoholra és megerősített ragasztószalagra van szüksége.

Először a rágó körüli és a rajta lévő helyet nedvesítsük meg jól alkohollal, várjunk 1-2 percet. Ezután vágjon le egy darabot a megerősített szalagból úgy, hogy az teljesen befedje a ruhán lévő rágógumi területét. Ragassza le, és a rágógumival együtt tépje le a szalagot. Nyilván magát a ruhát utána ki kell mosni az alkoholos folttól.

Így távolítsuk el a rágógumit a ruháról víz segítségével

A rágógumival szennyezett ruhák átáztatása csak ront a helyzeten. Ha azonban a vizet jéggé fagyasztjuk, és egy kockát a rágógumira helyezünk, az idővel megkeményedik. Ezután egy kefe vagy a kéze segítségével a rágógumi könnyen lejön a ruháról.

Hogyan szedjük le a rágógumit hajszárítóval

A ruhákon lévő rágógumitól megpróbálhat megszabadulni a hő segítségével. Ehhez be kell kapcsolni a hajszárítót, és a rágógumira kell irányítani a légsugarat. Átlagosan 10 perc elteltével megpuhul, és le lehet majd kefélni a ruháról.

Hogyan tisztítsuk le a rágógumit a ruhákról ecettel

Ha nem tud jeget fagyasztani, és a hajszárító nem működik, még egy működő tipp – ez a mindenki számára elérhető ecet. A rágógumi eltávolításához ecetet kell felmelegíteni, egy merev kefét belemártani, és megtisztítani vele a szennyezett területet. Ezután a ruhadarabot mosógépben, vagy kézzel kell kimosni.