Praktikus, Tippek

Így szabadulj meg a bosszantó legyektől, szúnyogoktól veszélyes vegyszerek nélkül

A szúnyogok, a legyek és más rovarok nagyon idegesítőek lehetnek. Azonban nem kell káros vegyszereket használni, hogy megszabaduljon tőlük. Ha lehet ezek használatát kerüljük el, mert a vegyi anyagok súlyosan károsíthatják az Ön, valamint a gyermekei és a háziállatok egészségét.

Hogyan riasszuk el a rovarokat és frissítsük otthonunkat természetesen?

 

Citrom és szegfűszeg

Vegyünk egy citromot és vágjuk félbe. Tegye félbe vágott citromot az asztalra, és szúrjon bele néhány szegfűszeget. Ez elűzi a rovarokat ebből a szobából, ugyanakkor kellemes citromillatot ad.

Illóolajok és virág permetező

Vegyen egy virág permetezőt, és öntsön bele egy csésze vizet. Ezután adjunk hozzá 10 csepp borsmenta illóolajat és 10 csepp citrom illóolajat. Rázza fel jól a folyadékot és szórja szét az otthonában, a szobák sarkában is. Ez a keverék megtámadja a kellemetlen vendégeket, és kellemes illatot kölcsönöz otthonának.

Levendula

A levendulának kellemes illata és pihentető hatása is van. Ez az illóolaj segít a rovarok elleni küzdelemben, különösen a lepkék esetében. Vegyen elő egy befőttesüveget, és tegyen bele egy kis szivacsot. Ezután áztassa be a szivacsot levendula illóolajjal, majd zárja le az edényt. Hagyja így zárva másnapig, majd nyissa ki az edényt. A levendula kellemes szaga taszítja a szúnyogokat, a legyeket, a lepkéket, és otthonának is csodálatos illata lesz!

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük