Divat, Háztartás, Tippek

Így szélesítheti és lágyíthatja keskeny cipőjét

A nőknek szinte lehetetlen ellenállni egy szép új cipőnek. De ha már megvette, gyakran olyan keskeny, hogy fájdalmas viselni, és bizonytalan járást biztosít. Íme egy egyszerű és hatékony tipp, amivel egy kicsit szélesebbé tehetjük a cipőnket.

Tippek a megfelelő cipő megvásárlásához:

-Vásároljon cipőt a nap végén, amikor a lábak a legdagadtabbak, hogy elkerülje, hogy olyan cipőt vegyen, amely reggel még jó, de este már lehetetlen viselni.
Válasszon olyan cipőt, amely az egész lábat megtámasztja, és kerülje a hegyes modelleket, amelyek összenyomják a lábujjakat, és elősegítik a benőtt lábkörmök és a vízhólyagok kialakulását.
-Válasszon természetes anyagokat, különösen, ha izzadásban vagy gombás fertőzésekben szenved.
-Válasszon 1 és 5 cm közötti sarkú cipőt, amely elég széles ahhoz, hogy megtámassza a sarkat. A túl lapos vagy túl magas cipők elmozdítják a test súlypontját, és hátfájásra ösztönöznek. Ráadásul a magas sarkú cipők nyomást gyakorolnak a talpra, ami fájdalmassá válhat, és deformálhatja a lábat. Válasszon tehát ék vagy platform cipőt, amely elég magas, de kevésbé fájdalmas viselni.
-Ha vízvisszatartásban szenved, kerülje a pántos cipők vagy szandálok vásárlását.

Ezeken a tippeken kívül fontos megjegyezni, hogy a cipőnek alkalmazkodnia kell a lábához, nem pedig fordítva.
Mivel azonban a lábunk nem pontosan egyforma méretű, vagy a cipőgyártók nem vesznek figyelembe bizonyos lábproblémákat, például a bütyköket vagy a bőrkeményedést, íme egy tipp a bőr- vagy velúrcipő szélesítéséhez.

Tipp a bőr- vagy velúrcipők szélesítéséhez:

Vegyen két zárható műanyag zacskót, és töltse meg őket negyedrészben vízzel. Ezután helyezze őket a cipője belsejébe, tegye a fagyasztóba 30-60 percre, éppen csak annyi időre, hogy a víz megszilárduljon, mielőtt kivenné őket.

Hagyja a vizet egy kicsit olvadni, hogy kivehesse a vízzel teli zacskókat, majd húzzon vastag zoknit a lábára, és vegye fel a cipőt. Apránként a cipője fel fogja venni a lába formáját. Ezt a folyamatot többször is megismételheti, amíg el nem éri a kívánt eredményt.