Egészség, Tippek

Így szüntetheted meg az ödémát – az alapanyagok a konyhában rejtőznek

Ha a szervezetünk vízvisszatartástól szenved leggyakrabban az orvos gyógyszeres kezelést javasol, de ennek a legnagyobb hátránya az, hogy a szervezetünkből a vízzel együtt rengeteg fontos ásványi anyag is távozik, amelyek többek közt biztosítják a szívünk megfelelő működését is.

Ha hajlamos a szervezetünk a vízvisszatartásra, próbáljunk meg kevesebb folyadékot fogyasztani. Ezen kívül fontos még, hogy csökkentsük a só bevitelt a szervezetünkbe, mert megköti, és a sejtekben tartja a vizet. Együnk sok káliumban gazdag élelmiszert. Ilyenek a gyümölcsök és a zöldségek; banán, narancs, krumpli, paradicsom. A tejtermékek és a húsok szintén gazdagok káliumban.

Természetes vízhajtók:

Csalán:

A csalántea elkészítéséhez nincs másra szükséged, mint egy 1 púpozott teáskanál pirított csalángyökérre. Készítsd el belőle a teát, majd fogyasztás előtt hagyd 10 percig állni.

Csemegekukorica:

Tegyél 1 teáskanál szárított csemegeuborkát hideg vízbe, majd kezd el forralni a tűzhelyen. Forrald 2-3 percig majd szűrd le.

Gyümölcs, zöldség:

Fogyassz sokat ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből:

  • Spárga
  • Uborka
  • Görögdinnye
  • Zeller

Gyermekláncfű:

A gyermekláncfű tea elkészítéséhez, vegyél másfél evőkanál szárított gyermekláncfüvet 1 liter vízhez, majd forrald fel. Utána takarékon főzd még 10-15 percig, majd szűrd le. Igyál belőle naponta 2-3 csészével.