Háztartás

Ismerje meg a piszkos falak tisztításának legolcsóbb módját

Mindenki szeretné, ha a lakása mindig úgy nézne ki, mintha frissen festették volna. Sajnos sok folt gyorsan megjelenik a falakon. Elmondjuk, hogyan tisztíthatja a piszkos falakat kipróbált és bevált otthoni módszerekkel.

Kevesen döntenek úgy, hogy sötét színűre festik a falaikat. A világos színek vizuálisan nagyítják a szobákat, és nagyobb szabadságot adnak az otthonunk díszítésében. Sajnos a világos színű falaknak van egy nagy hátránya – hamar láthatóvá válik rajtuk a por és más szennyeződés. Ezért jó, ha tudja, hogyan tisztítsa meg a piszkos falakat. Van néhány egyszerű módszer az eredeti kinézet visszaállítására. Ezek többsége olcsó, és olyan termékeken alapul, amelyek mindenkinél megtalálhatók otthon.

Honnan származik a falakon lévő szennyeződés?

Sajnos nem lehet elkerülni, hogy a falakra szennyeződés kerüljön. Kezdettől fogva felhalmozódik ott, és a világos színű falakon néhány hónap után jól láthatóvá válik. Ez egy teljesen természetes folyamat, és semmilyen módon nem csökkenthető. Porszemcsék, növényi pollenek és állati szőrök rakódnak le a falakon. A konyhában és a nappaliban is megjelennek a zsírfoltok. Ezeket sem lehet elkerülni. Főzés közben a zsírrészecskék a levegőben lebegnek, majd a bútorokon és a falakon megtelepednek. Az egyetlen módja annak, hogy a lakás szépen nézzen ki, a falak rendszeres tisztítása.

Hogyan tisztítsuk meg a piszkos falakat?

Próbálja meg rendszeresen eltávolítani a foltokat és a szennyeződéseket. Minél tovább marad a szennyeződés a felületen, annál jobban behatol a festékbe, és annál nehezebb eltávolítani. Mielőtt elkezdené a falak tisztítását, ellenőrizze, hogy a rajtuk lévő festék kopásálló-e. Tesztelje egy feltűnésmentes helyen, például egy szekrény, polc vagy függöny mögött. Ezután egy porszívó fúvókájával, puha kefével törölje le a port a falakról. Soha ne hagyja ki ezt a lépést. Ha megteszi, a szennyeződés takarítás közben csak be fog tapadni, és a falak még rosszabbul fognak kinézni. Az utolsó lépés a falak megfelelő tisztítása. Használjon puha ruhát és enyhe tisztítószert.

Milyen termékeket használjunk a falak tisztításához?

Ha piszkos falakat szeretne tisztítani, többféle termék közül választhat.

Keverjen össze 2 liter vizet 1/4 csésze ecettel, 1/4 csésze ammóniával és egy csipet szódabikarbónával. Alaposan keverje össze az összetevőket, hogy az összes feloldódjon. Ezután nedvesítsen be egy ruhát az oldatba, és tisztítsa meg a falakat.

Használjon keményítőt. Ez a legjobb módja a zsírfoltok eltávolításának a falakról. A keményítő képes felszívni a zsírt. Tegyen egy kevés keményítőt egy ruhára, és törölje át vele a falakat.

Oldjon fel egy kevés háztartási szappant vízben. Nedvesítse be a ruhát az oldatba, és törölje át a falakat. Amikor a tálban lévő víz megbarnult, készítsen új keveréket. Végül törölje át a falakat tiszta vízben megnedvesített ronggyal.

Ha a falakon apró karcolások, zsírkrétafoltok és egyéb apró, sötét foltok vannak, használjon radírt.