Háztartás, Tippek

Joghurt a mosogató duguláselhárítására: csúcs vagy kudarc?

A joghurt használata a mosogató dugulásmentesítésére vajon tényleg jó ötlet? A mosogató duguláselhárítására a legjobb orvosság megtalálása igazi fejfájást okozhat. Elvégre ez egy gyakori probléma a nem megfelelő hulladék miatt, amit beledobunk. Olvasson tovább, hogy megtudja, tényleg működik-e a joghurt.

Joghurt a mosogató duguláselhárítására: csúcs vagy kudarc?

Kétségtelen, hogy ez egy szokatlan ötlet, amely sok vitát vált ki. Sokkal hatékonyabb, ha sima, krémes, fehér joghurtot használunk.

Az édesített joghurt vagy a gyümölcsdarabokkal vagy gabonafélékkel kevert joghurt használata nem megfelelő. A görög joghurt is érdekes lehetőség.

Ennek a terméknek az ereje az enzimekben rejlik, amelyek felszabadítják az eltömődött csöveket. Ennek az állításnak az alátámasztására azonban még nincs tudományos bizonyíték.

A joghurt használata mellett néhány fontos tippet is érdemes szem előtt tartani:

Soha ne dobjuk a zsíros anyagokat a mosogatóba, mivel azok a hideggel érintkezve megszilárdulnak.
A joghurt hátránya, hogy megrekedhet a lefolyóban. A forró víz pedig semlegesíti az enzimeket.
Kerülje a tejtermékek bedobását, amelyek lassan bomlanak le.

Egyéb megoldások a dugulás megszüntetésére

Ideális esetben öntsön forró vizet az eldugult lefolyóba. Ez egy olcsó, de rendkívül hatékony megoldás a lefolyó dugulásának feloldására.

Egyszerűen forraljon fel egy kis vizet egy vízforralóban, és fokozatosan öntse a lefolyóba, hogy feloldja a dugulást.

Egy kis szódabikarbónával vagy fehér ecettel felváltva használhatja, hogy optimalizálja a dugulás megszüntetésének hatását.