Egészség

KEZELI A CUKORBETEGSÉGET, A REUMÁT, AZ ÍZÜLETI GYULLADÁST, ÉS A CSONTRITKULÁST IS

Az emberek manapság szinte mindig betegek. A bojtorján pedig sok mindent gyógyít. Kezeli a cukorbetegséget, hörghurutot, arcüreggyulladást, reumát, köszvényt, ízületi gyulladást, csontritkulást, érelmeszesedést, fülbetegséget, krónikus koszorúér-elégtelenséget. A bojtorján gyógyíthatja a májgyulladást is!

Manapság sok ember, különösen a férfiak, szenvednek májgyulladásban. Még a tartósan fennálló hepatitis C-t is nyom nélkül gyógyíthatja a bojtorján. Két-három hónapos kezelés után megszűnik a betegség.

A bojtorjángyökér kezelheti a májdaganatokat és még a májzsugorodást is! Gyógyíthatja az epehólyaghurutot, a vesebetegséget, szétzúzza a veseköveket és az epehólyagköveket.

Minden bőrbetegséget kezel: égési sérüléseket, felfekvéseket, ekcémát, hajhullást, gennyes sebeket, pikkelysömört stb. Egyetlen bőrgyógyász sem képes minden bőrbetegséget kezelni, de ő igen!

Influenzajárvány idején az emberek orvosokhoz rohannak, akik antibiotikumokat írnak fel. A bojtorjángyökér pedig kezeli az influenzát, csillapítja a lázat.

Néha megfáztunk és belázasodtunk. Anyukánk bojtorjángyökeret és hársfavirágot adott nekünk, és melegen betakart minket. Kiizzadjuk magunkat, és nem leszünk lázasak.

Ezeket a gyökereket kenyérsütéshez, kása főzéséhez, kötszerek készítéséhez használtuk. A fiatal bojtorjánlevelekből levest és salátát készítettünk. Magát a gyökeret pörkölték, sütötték, és kávé készítéséhez használták.

A kávét a cikória, a bojtorján és a búzafű gyökeréből kellene készíteni. Anyám így főzte a kávét – hihetetlen volt!

Volt egy eset a „praxisomban”: kezeltem egy papot, akinek fájt a gerince. Megakarták műteni az orvosok. Megivott egy tinktúrát a gyökerekből, és egy hónap múlva láttam, ahogy felszabadultan jött hozzám, és azt mondta: „Nem fáj a hátam”.

Alapszabály a gyökerek főzéséhez – Hogyan készítsünk gyógymódot a gyökerekből?

A legértékesebb gyökerek kora tavasszal találhatók, de ősszel is ki lehet ásni őket.

A bojtorján évelő növény. Az egyéves bojtorjánt kell kiásni, amelynek fiatal levelei vannak – ez a gyökér nagyon erős. Ássuk ki a gyökereket, mossuk és szárítsuk meg. A bojtorjángyökér vastag, ezért fel kell aprítani. Egy evőkanál száraz, aprított gyökeret öntsünk le két csésze forró vízzel. Forraljuk tíz percig. Két órán át áztassa. Szűrje le, és igyon naponta háromszor fél pohárral 10-15 perccel étkezés előtt. Ha étkezés előtt issza az infúziót, azonnal felszívódik és szétterjed az egész testben. Ihatja a bojtorján, a búzafű és a gyermekláncfű gyökereinek keverékét egyenlő arányban vagy egy-egy gyökeret: egy hét – bojtorján, egy hét – gyermekláncfű, egy hét – búzafű.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.